«Maison & Objet Asia» norises vieta — publicitātes foto

Uzņēmēji vēl šajā un nākamajā nedēļā aicināti atsaukties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aicinājumam piedalīties Latvijas nacionālajā stendā vairākās starptautiski nozīmīgās izstādēs. Latvijas mēbeļu ražotājiem vēl šodien ir iespēja pieteikties dalībai «Stockholm Furniture Fair 2016», bet citu nozaru pārstāvjiem ir nedaudz vairāk laika izpētīt LIAA piedāvātās iespējas.

Atbalsts Fold 4. decembris, 2015

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) regulāri informē interesentus par vairākām atbalsta iespējām, apmācību un konsultāciju programmām, tostarp aicina dažādu nozaru uzņēmējus piedalīties Latvijas nacionālajos stendos starptautiskās izstādēs.

Stokholma

Vēl šodien, 4. decembrī, Latvijas mēbeļu ražotāji aicināti pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «Stockholm Furniture Fair», kas norisināsies 2016. gada 9.–13. februārī Stokholmā, Zviedrijā. Tā ir Skandināvijas vadošā mēbeļu izstāde, kuru pērn apmeklēja 30 000 nozares speciālistu, un tajā piedalījās ap 600 dalībnieku. LIAA sedz stenda uzstādīšanas un izstādes platības nomas izmaksas. Uzņēmumiem pašiem jāsedz mārketinga, eksponātu transporta, kā arī savu darbinieku komandējuma izmaksas. Dalībai tiks apstiprināti ne vairāk kā 7 uzņēmumi, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši iepriekš noteiktiem atlases kritērijiem, kas aplūkojami šeit. Pieteikuma forma atrodama šeit.

Singapūra

Līdz 6. decembrim Latvijas uzņēmēji aicināti pieteikties dalībai starptautiskajā interjera dizaina priekšmetu izstādē «Maison & Objet Asia 2016» 2016. gada 8.–11. martā Singapūrā.

Pagājušajā gadā Eiropas nozīmīgākā interjera dizaina priekšmetu un dzīvesstila izstāde «Maison & Objet» spēra pirmo soli strauji augošā Āzijas valstu tirgus virzienā, atverot izstādi «Maison & Objet Asia». Tā pulcēja 270 Eiropas un Āzijas «premium» zīmolus, vairāk nekā 10 tūkstošus apmeklētāju un vairākus simtus mediju pārstāvju. 2015. gada sākumā izstādē tika demonstrēti 300 zīmoli, starp kuriem Latvija sevi prezentēja ar nacionālo stendu, pārstāvot 6 zīmolus. «Maison & Objet Asia» izstāda labāko apgaismes, aksesuāru, tekstila un jaunāko tehnoloģiju jomā. Svarīgākais kritērijs, veicot zīmolu atlasi dalībai izstādē, ir produktu kvalitāte, inovatīvi risinājumi un tendences, kas ietver sevī gan mūsdienīgas nianses, gan radošus gan individuālus risinājumus. Arī šajā konkursā Latvijas pārstāvji tiks atlasīti, vadoties pēc pieteikuma formā sniegtās informācijas un dalībai tiks apstiprināti ne vairāk kā 6 uzņēmumi, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši iepriekš noteiktiem atlases kritērijiem un kuru dalība stendā tiks saskaņota arī ar izstādes «Maison & Objet Asia» organizatoriem. Vairāk par atlases kritērijiem un LIAA finansiālo atbalstu iespējams uzzināt šeit.

Hanovere

Līdz 7. decembrim aktuāla pieteikšanās arī nacionālajam stendam starptautiskajā inženiernozaru izstādē «Hannover Messe», kas norisināsies 2016. gada 25.–29. aprīlī Hanoverē, Vācijā. Tā ir pasaules lielākā industriālā izstāde, kurā ik gadu redzams viss jaunākais, kas parādījies pasaules tirgū mašīnbūvē un metālapstrādē, rūpniecisko iekārtu ražošanā, enerģētikā, elektronikā, elektrotehnikā, automatizācijā, jaunu materiālu izstrādāšanā, pielietojamajos zinātniskajos pētījumos, kā arī citās nozarēs. Tajā iepriekš piedalījušies gan vairāki Latvijas uzņēmumi, gan augstskolas, bet nākamgad nacionālie stendi tiks izvietoti divās tematiskajās ekspozīcijās — «Piegādes industrija» (Industrial Supply) un «Enerģija» (Energy). Vairāk par pieteikšanos iespējams lasīt šeit.

 

Kannas

Nedaudz vairāk laika, lai sagatavotu pieteikumu nozīmīgam starptautiskam pasākumam, ir filmu industrijas pārstāvjiem. Līdz 11. decembrim Latvijas pārstāvji aicināti pieteikties dalībai starptautiskajā filmu tirgū «Marché du Film 2016», kas norisināsies 2016. gada 11.–22. maijā Kannās, Francijā. Tas ir viens no svarīgākajiem notikumiem filmu nozarē un vadošā tikšanās vieta 20 000 kino profesionāļiem, tostarp 3 200 producentiem, 2 300 izplatītājiem, 1 500 tirdzniecības aģentiem un 800 festivāla programmas dalībniekiem no visas pasaules. «Marché du Film» 2016. gadā tiek plānots LIAA organizēts nacionālais stends «Latvia Films», kur LIAA sedz izstādes platības nomas un stenda izmaksas. Plānots, ka komersantiem būs iespēja pretendēt uz atbalstu savu darbinieku aviobiļešu iegādei izstādes vajadzībām, iesniedzot projektu LIAA administrētajā Eiropas Savienības fondu programmā «Ārējo tirgu apgūšana — ārējais mārketings». Šobrīd minētā programma ir izstrādes stadijā un plašāka informācija par plānoto atbalsta apjomu vēl nav pieejama, bet pieteikties, uzzināt vairāk un sekot aktualitātēm iespējams šeit.