Publicitātes attēls

Sadarbībā ar radošo industriju organizāciju «Heyday» Daugavpilī sestdien, 30. aprīlī notiks sarunu festivāla «Lampa» otrais iesildīšanās pasākums. Lekcijas sniegs radošais direktors Dmitrijs Barbaneļs, bijusī Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile un neatkarīgais žurnālists Oļegs Ignatjevs.

Ziņas Fold 21. aprīlis, 2016

Lekcijas sadalītas trīs interešu blokos: radošums un ideju brīvība, brīvība un atbildība bērnu izglītībā, neatkarīgā žurnālistika un vārda brīvība. Sarunu festivāla «Lampa» un «Heyday» rīkotais pasākums norisināsies «meet–up» formātā — tā būs neformāla tikšanās, kur ikviens laipni aicināts uzdot jautājumus, piedalīties diskusijā, kā arī apmainīties ar kontaktiem ar citiem pasākuma dalībniekiem. Apmeklētājiem būs arī izdevība klātienē skatīt sešus oriģinālus Marka Rotko darbus, kuri iepriekš Latvijā nav bijuši izstādīti.

Dmitrijs Barbaneļs (Дмитрий Барбанель)

Pasākuma ārvalstu viesis būs Dmitrijs Barbaneļs, viens no zināmākajiem radošajiem direktoriem Krievijā, kurš strādājis pie vairāku populāru žurnālu dizaina, piemēram, «Esquire», «Citizen K», «Секрета фирмы», «Вокруг Света». Viņš dibinājis dizaineru kvalifikācijas celšanas programmu «Мастерская», kā arī sadarbībā ar interneta platformu «Yandex» izveidojis dizaina projektu platformu «Campus». Abi projekti orientēti uz jaunās dizaineru paaudzes izglītošanu un tiecas attīstīt analītisku domāšanu.

Oļegs Ignatjevs

Par neatkarīgo žurnālistiku, diskusiju kultūru un žurnālista brīvību un atbildību lekciju sniegs LTV7 žurnālists Oļegs Ignatjevs, raidījuma «Точкu над i» vadītājs. Raidījuma un paša Ignatjeva mērķis ir sniegt konkrēta notikuma vai problēmas dziļu analīzi, kā arī atrast iespējamu risinājumu, aicinot iesaistīties diskusijā visas iesaistītās puses. Oļegam ir liela darba pieredze kā neatkarīgam žurnālistam presē, radio un televīzijā.

Mārīte Seile

Trešā lektore sarunu festivāla «Lampa» iesildošajā pasākumā būs Mārīte Seile, bijusī Izglītības un zinātnes ministre, kura runās par brīvību un atbildību izglītības sistēmā. Savā profesionālajā karjerā Mārīte veidojusi un vadījusi daudzveidīgas izglītības reformu programmas un organizācijas, kā arī strādājusi vadošos amatos biznesa sektorā. Pirms ministres amata iegūšanas, Mārīte vadīja NVO «Iespējamā misija». Savā uzrunā viņa pievērsīsies vienam no skolas galvenajiem uzdevumiem — veidot un nostiprināt bērnos un jauniešos vēlmi un prasmi analizēt notikumu cēloņus un uzņemties atbildību par savas rīcības sekām.

 

«Heyday» ir ilgtermiņa projekts, kas radīts, lai veicinātu radošo industriju attīstību Daugavpilī. «Heyday» tiecas kalpot kā efektīva platforma diskusijām un kontaktu dibināšanai, un projekta komanda Daugavpilī regulāri pulcē radošo industriju profesionāļus ar iedvesmojošiem stāstiem ne tikai no Latvijas, bet arī no citām valstīm. Sarunu festivāls «Lampa» ir unikāls notikums festivālu vidē Latvijā, kas šogad norisināsies 1.–2. jūlijā Cēsu pils parkā. Festivālā nepiespiestā gaisotnē var apmainīties ar idejām un viedokļiem, satikt interesantus cilvēkus un diskutēt. Festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

«Heyday» un «Lampa» kopīgi rīkotais pasākums notiks 30. aprīlī no plkst. 14.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra konferenču centrā Mihaila ielā 3, Daugavpils cietoksnī. Ieeja pasākumā bez maksas.