Publicitātes foto

Svinot darbības desmit gadu jubileju, biedrība ISSP laidusi klajā jaunu izdevumu «ISSP 10. Desmit gadi — desmit autori». To veido desmit dizaina kartītes ar Latvijas jauno fotogrāfu darbiem, kuras iespējams saglabāt gan kā komplektu, gan izmantot sūtīšanai pa pastu.

Ziņas Fold 3. maijs, 2016

Kopš 2006. gada, kad, lai rīkotu pirmo Starptautisko Fotogrāfijas vasaras skolu Ludzā, tika dibināta biedrība ISSP, tā kļuvusi par profesionālu organizāciju ar daudzpusīgu darbību fotogrāfijas jomā. Turpina notikt ne tikai lielu starptautisko atsaucību guvusī vasaras skola, bet arī ISSP Skola Rīgā, Starptautiskā meistarklase, «Self Publish Riga» pasākumu sērija, organizētas izstādes un rezidences, veidoti izdevumi, tādējādi rosinot jaunu izpratni par laikmetīgo fotogrāfiju Latvijā.

Tomēr biedrības vadītāja Jūlija Berkoviča atzīst, ka vislielāko gandarījumu sniedz jaunā vietējo fotogrāfijas autoru paaudze, kas šo desmit gadu laikā augusi kopā ar ISSP un nu jau gūst panākumus ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē. Aprīlī izdotā kartīšu sērija «ISSP 10. Desmit gadi — desmit autori» sniedz ieskatu desmit jauno Latvijas autoru, ISSP laikabiedru un draugu, atšķirīgajos skatījumos.

Izdevumā publicēto darbu autori ir Andrejs Strokins, Daniels Mekšs, Diāna Tamane, Ieva Raudsepa, Ilze Vanaga, Inga Erdmane, Kārlis Bergs, Katrīna Ķepule, Reinis Hofmanis un Vika Eksta. Katram no viņiem ir savs redzējums fotogrāfijā, tomēr viņus vienojusi dalība dažādās ISSP piedāvātajās izglītības programmās. Jaunie autori pārstāv daudzpusīgas pieejas medijam — no subjektīvi dokumentālas līdz izteikti konceptuālai. Šobrīd visi desmit aktīvi darbojas fotogrāfijas jomā, daļai turpinot mācības un radošo attīstību ārvalstīs.

Kartīšu sērijas dizaina autori ir ISSP ilggadējie partneri Artis un Rūta Brieži jeb dizaina apvienība «rabit!!», kuri autoru fotogrāfijas nolēmuši izcelt uz melna fona. Kartīšu komplektu «ISSP 10. Desmit gadi — desmit autori» iespējams iegādāties ISSP mājaslapā.