Attēls — LMA Dizaina nodaļa

Šonedēļ Latvijas Mākslas akadēmijā tiks atklātas ikgadējās Dizaina diplomandu dienas. Ikviens interesents aicināts apmeklēt Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu diplomdarbu aizstāvēšanu un izstādi, kā arī dizaina komunikācijas pēcpusdienu, semināru un modes skati.

Ziņas Fold 31. maijs, 2016

Dizaina diplomandu dienas (DDD) tiek organizētas kopš 2007. gada, un tās rīko Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļa, kas dibināta 1962. gadā. Dizaina nodaļā ir četras apakšnozares: Funkcionālais dizains, Vides māksla, Metāla dizains un Modes māksla, un šajā nodaļā bakalaura un maģistra programmas šogad absolvē 37 diplomandi. Kā ierasts, Dizaina diplomandu dienas tiek atzīmētas ar daudzveidīgu pasākumu programmu, kas norisināsies no 1. jūnija līdz 2. jūlijam.

Dizaina diplomandu dienu 2016 notikumi

Dizaina nodaļas bakalaura programmas diplomdarbu aizstāvēšana

1. jūnijā plkst. 9.30 LMA 1. stāva zālē.

Izstāde «DDD2016»

Ikgadēja izstāde Latvijas Mākslas akadēmijā, kurā līdz 2. jūlijam skatāmi Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozaru diplomandu darbi.

Atklāšana 2. jūnijā plkst. 17.00 LMA 1. stāva zālē. Izstādes darba laiki: otrdien, trešdien, piektdien, sestdien 11.00–18.00, ceturtdien 11.00–19.00, pārtraukums katru dienu 14.30–15.00. Ieeja bez maksas.

LMA Modes skate 2016

Modes skatē tiks izrādītas studiju gada garumā tapušās studentu kolekcijas, kuras atlasījusi LMA Modes katedras komisija. Turpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, telpas dizains tiks veidots kopā ar LMA Scenogrāfijas katedru.

2. jūnijā plkst. 21.00 fonda «Mākslai vajag telpu» Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38. Biļetes iespējams iegādāties «Biļešu Servisa» kasēs un internetā.

Seminārs «Modes dizains vai prāta dizains?»

Pirmoreiz DDD ietvaros notiks seminārs «Modes dizains vai prāta dizains». Tā ideja ir radusies, reaģējot uz cilvēku paradumu pirkt lēti, valkāt ātri un atkal atgriezties veikalā. Tomēr «slow fashion» kustība aizstāv ideju, ka mūsu pamatvajadzības nekad nemainīsies un cilvēka mūžam būtu jārit lēnākā tempā. Seminārā uzstāsies lektori no dažādām pasaules valstīm — modes vēsturniece Emīlija Amena (Emilie Hammen) no Francijas, modes dizainere Korīna Gertsa (Corina Gertz) no Vācijas, «Maison Luciano Soprano» radošais direktors Alesandro Turci (Alessandro Turci) no Itālijas, MBA un dizaina domātājs Emīls Rode no Latvijas. Radošo darbnīcu «The walking market» vadīs Kjāra Čibina (Kiara Cibin) no Itālijas, savukārt paralēlo sesiju — Darmštates Tehniskās universitātes Dizaina nodaļas vadītājs, prof. Justus Teinerts  (Justus Theinert) un modes fotogrāfs prof. Kriss Šlocs (Kris Schloz) no Vācijas. Dalība radošajā darbnīcā un paralēlajā darbnīcā tikai ar ielūgumiem.

Seminārs notiks 3. jūnijā plkst. 13.00 Kalnciema ielā 36/38. Pieteikšanās, aizpildot anketu.

Dizaina nodaļas maģistra programmas diplomdarbu aizstāvēšana

8. jūnijā plkst. 10.00 LMA 1. stāva zālē.

Dizaina komunikāciju pēcpusdiena

Šis pasākums jau tradicionāli ir vieta, kurā tiksies dizaina un citu nozaru studenti, kā arī tie, kuri vēl tikai plāno studēt Dizaina nodaļā, nozares profesionāļi, uzņēmēji, valsts un pašvaldību pārstāvji un tie, kurus interesē dizaina izveide un pilnveide starpdisciplinārā sadarbībā.

15. jūnijā plkst. 13.00–18.00 LMA 2. korpusā.

Bakalaura un maģistra programmu studentu izlaidums

22. jūnijā plkst. 16.00 LMA aulā.