Publicitātes attēls

Jau rīt, 12. maijā tiks atklāta radošās darbības nedēļa «radi!2016». Šogad tās uzmanības centrā ir mūsdienīga muzeja izaicinājumi, kam veltīta konference «Pārjaunot muzeju / Restart Museum» 18. maijā.

Ziņas Fold 11. maijs, 2016

Radošās darbības nedēļa «radi!» notiek jau sesto gadu un ir attīstījusies kā sociāla kustība visā Latvijā. Tās iniciatori ir Kultūras ministrija un Britu padomes pārstāvniecība Latvijā. «radi!» mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni un interesi par kultūras un radošajām industrijām, inovatīvu uzņēmējdarbību, radošumu veicinošu izglītību, dizaina domāšanu, starpdisciplināru partnerību veidošanu, zināšanu ekonomiku un gudru pārvaldību. Šogad galvenie pasākumi notiek maijā, taču plaša satelītprogramma norit arī pirms un pēc «radi!» nedēļas Rīgā un reģionos.

Dizaina domāšanas seminārs

14. maijā starptautiskās zinātniskās konferences «New Challenges of Economic and Business Development–2016: Society, Innovations and Collaborative Economy» ietvaros Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas docente Aija Freimane vadīs dizaina domāšanas praktikumu «Dizaina pēdas nākotnei», kurā tiks modulēti iespējamie scenāriji iedzīvotāju un valsts ilgtspējīgai labklājībai nākotnē. Ar dizaina pētniecības un dizaina domāšanas metodēm dažādu nozaru pārstāvji kopīgi izstrādās stratēģijas vēlamās nākotnes sasniegšanai. Notiks arī pētījuma «Dizaina pēdas. Notikumu un dizaina mijiedarbības laika līnijā» prezentācija. Pilna konferences programma pieejama Latvijas Universitātes mājaslapā, bet dalību seminārā var pieteikt, reģistrējoties šeit vai rakstot uz e–pastu conference2016@lu.lv. Seminārs norisināsies Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra 107. auditorijā, Jelgavas ielā 1, Rīgā.

Muzejiem veltīta konference

18. maijā, Starptautiskajā Muzeju dienā, notiks konference «Pārjaunot muzeju / Restart Museum», kuru apmeklēt aicināti visi interesenti. Pašlaik Latvijā notiek vērienīgi muzeju rekonstrukcijas projekti: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Rīgas Motormuzejs, Rakstniecības un mūzikas muzejs, virkne memoriālo muzeju tiek modernizēti, pārtopot par laikmetam atbilstošām — aicinošām un pieejamām vietām, kur tikties, mācīties un gūt iespaidus. Konferencē tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, ko nozīmē «restartēt» muzeju, kā muzeja jaunradīšanas procesu uztver un vērtē dažādas tajā iesaistītās puses. Fokusējoties uz muzeju un radošo industriju partnerībām, konference solās piedāvāt demokrātisku platformu pieredzes apmaiņai un zināšanu pārnesei ar mērķi rosināt domāšanu. Par muzeju jaunradīšanas veidiem un izaicinājumiem pieredzē dalīsies Latvijas un ārvalstu muzeju pārstāvji. Pilna konferences programma pieejama «radi!» mājaslapā, bet reģistrācija šeit. Konference norisināsies Rīgas mākslas telpā Kungu ielā 3, Rīgā.

Atvērtās durvis koprades telpās

19. un 20. maijā «radi!2016» aicina iepazīt Rīgas kopā strādāšanas vietas un kafejnīcas,k as ir arvien populārāka alternatīva savam birojam vai darbam mājās, jo tās apvieno sevī priekšrocības, kas ir darbam komandā, ar elastību, kas piemīt individuālam darbam. Rīgas koprades telpas apmeklēt aicināti visi interesenti saskaņā ar katras konkrētas vietas noteiktiem laikiem vai pieteikšanās nosacījumiem. Iesaistīto Rīgas kopā strādāšanas vietu saraksts un to apmeklēšanas noteikumi ir pieejami šeit.

Seminārs par jauniem biznesa modeļiem

27. maijā Radošās Eiropas birojs aicina uz semināru par vienu no Eiropas Savienības programmas «Radošā Eiropa» prioritātēm — jauniem biznesa modeļiem un to ieviešanu kultūras un radošo sektoru ikdienas darbā. Seminārā piedalīsies uzņēmējdarbības un finanšu eksperte Vita Brakovska, Itālijas kompānijas «Ideal Filmworks Italia» dibinātāja un biznesa un stratēģiskās plānošanas projektu īstenotāja Linda Bīta (Linda Beath). Ar semināra programmu iespējams iepazīties «radi!» mājaslapā, bet reģistrācija pieejama šeit. Seminārs notiks kultūras telpā «3 māsas» Zirgu ielā 1, Rīgā.

Citi pasākumi

Radošās darbības nedēļas «radi!2016» ietvaros paredzēta virkne citu interesantu pasākumu Rīgā un Latvijas reģionos. Izsmeļoša informācija par tiem atrodama «radi!» mājaslapā.