Publicitātes attēls

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas modes dizainerus un tekstila nozares uzņēmumus piedalīties tirdzniecības misijā Lietuvā izstādes «Baltic Fashion & Textile Vilnius» ietvaros, kas norisināsies no šī gada 29. septembra līdz 1. oktobrim Viļņā. Pieteikšanās termiņš interesentiem — 25. jūlijs.

Atbalsts Fold 30. jūnijs, 2016

Tirdzniecības misijas mērķis ir veicināt Latvijas dizaina atpazīstamību Lietuvā un sniegt iespēju veidot kontaktus ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Atkarībā no katra uzņēmuma interesēm, iespējas, kā piedalīties pasākumos izstādes «Baltic Fashion & Textile Vilnius», ir dažādas.

Tekstila produkcijas ražotāji aicināti izvietot savu stendu izstāžu centrā «Litexpo». LIAA sadarbībā ar Lietuvas tekstila asociāciju organizētās tirdzniecības misijas dalībniekiem tas izmaksātu 100 eiro/m2 stendā ar standarta aprīkojumu, bet reģistrācijas maksa ir 150 eiro.

Modes un aksesuāru ražotājiem ir iespēja piedalīties un tirgot savas preces turpat notiekošajā «Fashion Bazaar», bet uzņēmumiem, kuri nevēlas organizēt savu stendu, bet vēlas apmeklēt abas izstādes, tiek piedāvāta iespēja piedalīties minētajā tirdzniecības misijā.

Misijas dalībniekiem tiks nodrošināta dalība kopā ar «Enterprise Europe Network» organizētajā kontaktbiržā, kurā piedalīsies vairāki uzņēmumi no Lietuvas un citām valstīm. Tāpat būs iespēja apmeklēt veikalus, izstādes, konferences un seminārus. Uzņēmumi, kuri piedalīsies ar savu stendu, tiks iekļauti izstādes dalībnieku katalogā.

LIAA informē, ka uzņēmējiem jārēķinās ar savu pārstāvju komandējuma (transports, naktsmītne, dienas nauda) izmaksu segšanu, ka arī ar viesnīcas rezervēšanu, taču dalībnieki varēs pretendēt uz «de minimis» atbalstu 80% apmērā transporta izdevumu segšanai trim personām.

Atbalstam dalībai tirdzniecības misijā var pieteikties komersanti, kooperatīvās sabiedrības, biedrības, nodibinājumi un individuālie uzņēmumi, kuri atbilst mikro, mazo un vidējo komercsabiedrību statusam. Lai pasākuma izdevumus segtu no Eiropas Savienības Fondu līdzekļiem, nepieciešams noslēgt LIAA līgumu par atbalsta saņemšanu.

Plašāka informācija par dalību tekstila nozares uzņēmumu un modes dizaineru tirdzniecības misijā Lietuvā atrodama LIAA mājaslapā, bet reģistrēties līdz 25. jūlijam iespējams šeit.