Attēls — FOLD

Kultūras ministrija izsludinājusi konkursu par Dizaina gada balvas rīkošanu — «Par atsevišķa valsts pārvaldes uzdevuma — kvalitātes novērtējuma dizaina jomā veikšanu». Līdz šim Gada balvu dizainā organizējusi Latvijas Dizaineru savienība, taču, līdz ar valsts finansējuma piešķiršanu šim mērķim, pretendenti šī valsts pārvaldes uzdevuma veikšanai tiek meklēti konkursa kārtībā. Pieteikumus iespējams iesniegt līdz 2016. gada 20. jūlijam.

Ziņas Fold 4. jūlijs, 2016

Konkursā var piedalīties privātpersonas, kas darbojas dizaina jomā ne mazāk kā trīs gadus un īstenojušas vismaz divus konkursa uzdevumam līdzvērtīgus projektus kultūras jomā pēdējo trīs gadu laikā.

Uzvarētāja galvenie pienākumi ir:

  • nodrošināt Latvijas dizaina produktu un pakalpojumu kvalitātes novērtējuma procesu, organizējot Latvijas Dizaina gada balvas konkursu;
  • nodrošināt saturiski un vizuāli augstvērtīgu ikgadēju Latvijas Dizaina gada balvas konkursa nominantu darbu izstādi;
  • nodrošināt informācijas apriti, komunikāciju un publicitāti plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos par procesiem Latvijas dizaina jomā, tostarp par Latvijas Dizaina gada balvas konkursu.

Konkursa uzvarētājs iegūs tiesības organizēt Latvijas Dizaina gada balvas konkursu 3 gadus pēc kārtas. Konkursa ietvaros Pārvaldes uzdevuma īstenošanai paredzēts valsts budžeta finansējums 40 000 eiro apmērā gadā.

Pretendentiem ir tiesības iepazīties ar konkursa nolikumu un saņemt to Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā Kr.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, 21. kabinetā darba dienās no plkst. 9.00–17.00 vai arī Kultūras ministrijas mājaslapā. Tālruņi informācijai: 67330247, 67330249.

Pieteikumi jāiesniedz Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā līdz 2016. gada 20. jūlija plkst. 17.00 vai jānosūta Kultūras ministrijai pa pastu uz adresi Kr.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, LV–1364 (pasta zīmogs 2016.gada 20.jūlijs) ar norādi konkursam «Par atsevišķa valsts pārvaldes uzdevuma — kvalitātes novērtējuma dizaina jomā veikšanu».