Foto — Andrejs Strokins

Elīnas Dobeles 2016/17. gada rudens–ziemas kolekcija «Dejojošie soļotāji» veidota pēc dizaineres mazās meitiņas zīmējumiem, kuros kurpes un zābaki piešķir to valkātājiem īpašas spējas.

Ziņas Fold 8. augusts, 2016

Līdzās piķa melnajai krāsai Elīna Dobele šoruden liek tintes zilus, olīvu un bordo toņus, bet gludo «nappa» ādu un zamšādu kombinē ar metāla detaļām un rupjām kokvilnas kurpju auklām. Apavu papēži ir dizaineres autordarbs.

Elīna stāsta: «Kad manai meitiņai bija 4 gadi, viņa man uzdāvināja zīmējumu, sakot: «Mamma, es uzzīmēju tev kurpju kolekciju!» Kurpes un zābaki viņas iztēlē dažādās ikdienas situācijās palīdz to valkātājiem, piešķirot tiem supervaroņu spējas. Uzvelkot kājās «Trakos zābakus», tu ļaujies pārgalvīgām dejām. Valkājot «Mākoņu zābakus», vari lēkāt no viena mākoņa uz otru. Kad pietrūkst pacietības un kādu gaidāmu notikumu vēlies piedzīvot tūlīt, jāuzvelk «Soļo ātrāk» kurpes.» Atbilstoši nosaukumi doti visiem kolekcijas «Dejojošie soļotāji» modeļiem.

Kolekcija «Elīna Dobele» konceptveikalā Vecrīgā ir pārdošanā no augusta. Pieejamie izmēri sievietēm 36–41, vīriešiem 41–46.