Publicitātes attēls

No 30. septembra līdz 2. oktobrim Ķīpsalā norisināsies izstāde «Design Isle 2016», kuras ietvaros 30. septembrī tiks sadalītas Latvijas Dizaineru savienības (LDS) balvas dizainā.

Ziņas Fold 28. septembris, 2016

Izstādē «Design Isle 2016» varēs aplūkot konkursa «Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2016» labākos darbus. Uz uzvarētāja titulu konkursā pretendē vairāk kā 120 darbu četrās kategorijās: interjera, vides, lietu un saziņas dizainā. Par balvām cīnās arī Latvijas dizaina skolu un augstskolu audzēkņi, kuru sniegums sola patīkamus pārsteigumus. Piemēram, Rīgas Dizaina un mākslas absolvente Elza Bērziņa, iedvesmojoties no ziemeļu gulbja plūdlīnijām un spilgtā knābja, radījusi unisex apavus «Whooper», bet jaunā dizainere Sallija Štāle konkursā iesniegusi somas riteņbraucējiem.

Dizaineri Dāvis Bočoks un Fricis Pirtnieks konkursam iesnieguši kājas protēzes kosmētisko vairogu, kas pilda aizsardzības un estētisku funkciju, bet papīrlietu zīmola «Purpurs» dizainere Ginta Šmite izveidojusi dienasgrāmatu «FluxBook» — plānotāju bez derīguma termiņa. Ceļotāji, makšķernieki un dabas draugi novērtēs Jāņa Briška veidoto «Rupuci» — nelielu stiklplasta laiviņu maziem ūdeņiem.

Konkursa «Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2016» apbalvošanas ceremonija notiks 30. septembrī plkst. 11.30 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Līdztekus konkursa darbiem izstādē būs apskatāmas arī mēbeles, gaismas ķermeņi, apģērbi un aksesuāri, dzīvesstila produkti un citi oriģināli dizaina produkti, ko prezentēs Baltijas dizaineri un dizaina uzņēmumi, bet Latvijas dizaina skolu un augstskolu audzēkņi izstādē prezentēs savus diplomdarbus un radošos projektus. Šogad pirmo reizi izstādē notiks arī Baltijas dizaina gadatirgus, kur pašmāju un Baltijas dizaineri tirgos oriģinālus un mūsdienīgus dizaina produktus.

«Design Isle» pirmajā dienā, 30. septembrī, notiks izglītojoši informatīvs pasākums radošo industriju pārstāvjiem «Iestartē dizainu!». Tajā norisināsies tīklošanās un investīciju piesaistes apmācības, tiks sniegts ieskats, kā no dizaina idejas nonākt līdz konkurētspējīgam produktam un kā to virzīt tirgū. Šai pašā dienā norisināsies arī fotogrāfijas meistardarbnīca «Fotogrāfija —

Vairāk par izstādi un to pavadošajiem pasākumiem iespējams uzzināt «Design Isle» mājaslapā un Facebook lapā. Izstāde norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalas ielā 8, Rīgā.