Publicitātes attēls

Līdz 11. novembrim uzņēmēji aicināti atsaukties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aicinājumam piedalīties Latvijas nacionālajā stendā starptautiskajā interjera dizaina priekšmetu izstādē «Maison & Objet Asia 2017», kas norisināsies nākamā gada 7.–10. martā Singapūrā.

Atbalsts Fold 28. oktobris, 2016

2014. gada martā Eiropas nozīmīgākā interjera dizaina priekšmetu un dzīvesstila izstāde «Maison & Objet» spēra pirmo soli strauji augošā Āzijas valstu tirgus virzienā, atverot izstādi «Maison & Objet Asia». Izstāde pulcē vidēji 270 Eiropas un Āzijas premium zīmolus, 10 300 apmeklētājus no 113 valstīm un vairāk nekā 300 žurnālistu. Organizatori ar katru gadu plāno apmeklētāju skaitu dubultot, pozicionējot izstādi kā vienu no nozīmīgākajām dizaineru un ražotāju tikšanās vietām, līdztekus atlasot dalībai izstādē arvien jaunus, kvalitatīvus Eiropas zīmolus. Singapūra ir Dienvidaustrumu Āzijas ekonomiskais un finansiāli stratēģiskais centrs, kas piedāvā biznesa platformu brīvās tirdzniecības zonai ASEAN un tās 600 miljoniem iedzīvotāju.

«Maison & Objet Asia» mērķis ir izstādīt labāko apgaismes, aksesuāru, tekstila un jaunāko tehnoloģiju jomā. Svarīgākais kritērijs, veicot zīmolu atlasi dalībai izstādē, ir augstvērtīga produktu kvalitāte, inovatīvi risinājumi un tendences, kas ietver sevī gan mūsdienīgas nianses, gan radošus un individuālus risinājumus.

2016. gadā izstādē tika demonstrēti 300 zīmoli, starp kuriem Latvija sevi prezentēja ar nacionālo stendu, pārstāvot sešus zīmolus: «Studio Natural», «Ars Tela», «Munio Home», «an&angel», «PLY Collection» un «Mammalampa».

Arī šoreiz uzņēmumi dalībai Latvijas nacionālajā stendā tiks atlasīti, vadoties pēc pieteikuma formā iesniegtās informācijas. Dalībai tiks apstiprināti ne vairāk kā seši uzņēmumi, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu (atbilstoši iepriekš noteiktiem atlases kritērijiem) un kuru dalība stendā saskaņota arī ar izstādes «Maison & Objet Asia» organizatoriem. Obligāta prasība izstādes dalībniekiem ir angļu valodas pārzināšana.

LIAA segs izstādes platības nomas, stenda konstrukcijas izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas. Uz atbalstu dalībai stendā var pieteikties komersanti, kooperatīvās sabiedrības, zemnieku vai zvejnieku saimniecības, biedrības, nodibinājumi un individuālie uzņēmumi, kuri atbilst sīko, mazo un vidējo saimnieciskās darbības komercsabiedrību statusam. Plānots, ka komersantiem būs iespēja pretendēt uz atbalstu savu darbinieku aviobiļešu iegādei izstādes vajadzībām, iesniedzot projektu LIAA administrētajā Eiropas Savienības fondu programmā «Ārējo tirgu apgūšana — ārējais mārketings».

Vairāk par atlases kritērijiem un finansiālā atbalsta iespējām var uzzināt LIAA mājaslapā, kur pieejama arī anketa dalībniekiem. Pieteikšanās dalībai Latvijas nacionālajā stendā izstādē «Maison & Objet Asia 2017» atvērta līdz 11. novembrim.