Foto un grāmatas dizains — «B&K design»

Eksporta atbalsta kustība «The Red Jackets» izdevusi otro iedvesmas grāmatu «Treasures of Latvia — Outstanding Export Brands and Inspiring Talents», kas kopā aptver 70 stāstus par izcilību. Tajā iekļauti izcili zīmoli un uzņēmumi, to vadītāji, kā arī talantīgas personības no Latvijas.

Ziņas Fold 15. novembris, 2016

«Mēs esam apkopojuši gan nobriedušu uzņēmumu, gan uzlecošo eksporta zvaigžņu pieredzes stāstus. Turklāt katrs no uzņēmumiem nominēja sevis izvēlētu talantīgu personību Latvijā, ko vēlas izcelt. Tā mēs ieguvām unikālu skatupunktu, kā demonstrēt mūsu daudzpusību,» par grāmatu stāsta nodibinājuma «The Red Jackets» vadītāja Inese Andersone.

Grāmatā pārstāvēti visdažādāko nozaru uzņēmumi — no farmācijas un pārtikas rūpniecības līdz kūdras ieguvei un mēbeļu ražošanai. «The Rising Stars» jeb uzlecošo eksporta zvaigžņu sadaļu galvenokārt veido radošo industriju uzņēmumi: «an&angel», «Ērenpreiss», «GIGI bloks», «Amoralle» un citi. Reizē grāmata stāsta arī par Latvijas kultūru un sportu — starp uzņēmēju nominētajām Latvijas personībām ir gleznotājs Janis Rozentāls, baletdejotājs Māris Liepa, operdziedātāja Inese Galante, kā arī basketbolists Kristaps Porziņģis, tenisists Ernests Gulbis un vieglatlēte Laura Ikauniece–Admidiņa.

«The Red Jackets» ir Latvijas eksportējošo uzņēmumu atbalsta kustība, kuras mērķis ir radīt vienotu, uzrunājošu, saprotamu stāstu par Latviju kā izcelsmes valsti — no kurienes nākam, kas ir mūsu vērtības, ar ko atšķiramies, kā arī iedrošināt visus eksportējošos uzņēmumus izmantot šo stāstu, lai to komunikācija iekļautu vienotas vērtības un kvalitātes. Līdz Latvijas 100 gadu jubilejai 2018. gadā kustība «The Red Jackets» plāno apkopot 100 izcilākos eksporta zīmolus un izdot trīs šādas iedvesmas grāmatas. Līdz šim «The Red Jackets» labāko Latvijas eksporta zīmola titulu ir saņēmuši 50 Latvijas uzņēmumi, bet «The Rising Stars» jeb uzlecošo eksporta zvaigžņu titulu — 25 uzņēmumi. Nākamie laureāti tiks izziņoti 2017. gadā.

«Treasures of Latvia» tekstu autore ir Ilze Pole, portretus uzņēmis Māris Ločmelis, bet dizainu veidojis Jānis Birznieks («B&K design»). Grāmata izdota angļu un krievu valodā, un to iespējams iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās, kā arī sazinoties ar kustību «The Red Jackets». Grāmatas tapšanu atbalstījuši: «ABLV Bank», «NPK Expert», «Food Union», «Groglass», «Karavela», «Olainfarm», «Smartlynx», «Live Rīga», «Jelgavas Tipogrāfija» un «Public ID Group».