Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra novembrī aicina visus interesentus apmeklēt informatīvus, izglītojošus un uz uzņēmējdarbības attīstību vērstus bezmaksas seminārus. Tāpat vairākās Latvijas pilsētās gaidāmi forumi, kuros komersantiem būs iespēja uzzināt par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai.

Atbalsts Fold 17. novembris, 2016

Seminārs «Būtiski aspekti efektīvu preses relīžu sagatavošanā»

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā semināra apmeklētājiem tiks sniegta iespēja iepazīties ar preses relīžu īpatnībām, pilnveidot efektīvu relīžu sagatavošanas prasmes latviešu valodā un papildināt zināšanas to rakstīšanā. Tajā tiks apskatīti tādi jautājumi kā preses relīzes struktūra un svarīgākie tās izveides principi un aplūkotas arī biežāk pieļautās kļūdas preses relīžu veidošanā. Semināru vadīs latviešu valodas un lietišķās saziņas etiķetes eksperte Aiga Veckalne, kura dalīsies gan ar ieteikumiem pareizai un saprotamai saziņai, gan noderīgiem resursiem un literatūras avotiem.

Seminārs norisināsies 22. novembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 LIAA 2. stāva konferenču zālē, Pērses ielā 2, Rīgā. Reģistrēšanās atvērta līdz 21. novembrim, aizpildot pieteikuma anketu.

Tīklošanās seminārs «Dizaina loma inovācijas un pievienotās vērtības veidošanā»

Gan dizaina, gan inovāciju loma uzņēmējdarbībā strauji pieaug ar katru gadu. Inovācijas un dizains ir kļuvuši par neatdalāmiem veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatelementiem. Tādēļ LIAA aicina ideju autorus, uzņēmējdarbības attīstītājus, studentus, dizainerus un citus interesentus piedalīties tīklošanās seminārā, lai diskutētu un dalītos savā pieredzē par dizaina lomu inovācijās, kā arī uzzinātu vērtīgu informāciju par dizainparaugu un dizaina jaunrades tiesisko aizsardzību.

Seminārā uzstāsies LR Patentu valdes Preču zīmju un dizainparaugu departamenta vadošā eksperte dizainparaugu jautājumos Asja Dišlere, LR Patentu valdes Preču zīmju un dizainparaugu departamenta vadošais zinātniskais konsultants Jānis Ancītis un dizainers un uzņēmējs, SIA «Rīgas Krēslu fabrika» un «Coppa Ltd.» dibinātājs Aldis Circenis.

Seminārs norisināsies 23. novembrī no plkst. 18.00 līdz 21.00 viesistabā «Event Studio» Citadeles ielā 3, Rīgā. Reģistrēšanās līdz 22. novembrim, aizpildot pieteikuma formu.

Forumi «Atbalsts uzņēmējiem» Līvānos un Kuldīgā

Forumi «Atbalsts uzņēmējiem» ik gadu tiek rīkoti, lai uzņēmējiem būtu iespēja vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu. Šogad Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas «Altum», LIAA un Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras kopīgi rīkotajos  pasākumos piedalīsies 16 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas. Forumu otrajā daļā norisināsies tīklošanās — minēto iestāžu un organizāciju stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta jautājumiem.

Šī gada pirmais forums Rīgā jau ir aizvadīts, nākamie gaidāmi 22. novembrī Līvānu novada Kultūras centrā un 24. novembrī Kuldīgas Mākslas namā. Savukārt decembrī forumi «Atbalsts uzņēmējiem» norisināsies Smiltenē un Jelgavā. Plašāka informācija par forumiem, programma, norises vietas un laiki pieejami Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Dalība forumos ir bez maksas.