Ilustrācija — FOLD

Uzņēmēji vēl līdz nākamā gada sākumam aicināti atsaukties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras aicinājumam piedalīties starptautiski nozīmīgos pasākumos. Filmu nozares pārstāvjiem ir iespēja reģistrēties dalībai Latvijas nacionālajā stendā starptautiskajā filmu tirgū «The Marché du Film 2017» Kannās, bet dizaina, modes un interjera priekšmetu ražotājus gaida tirdzniecības misija Honkongā.

Atbalsts Fold 20. decembris, 2016

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) regulāri informē interesentus par daudzveidīgām atbalsta iespējām, apmācību un konsultāciju programmām, tostarp aicina dažādu nozaru uzņēmējus piedalīties tirdzniecības misijās un Latvijas nacionālajos stendos starptautiskās izstādēs.

«The Marché du Film 2017»

Līdz 29. decembrim Latvijas filmu industrijas pārstāvji aicināti pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «The Marché du Film 2017», kas norisināsies 2017. gada 17.–26. maijā Kannās, Francijā. Tas ir viens no svarīgākajiem notikumiem filmu nozarē un vadošā tikšanās vieta vairāk nekā 20 000 kino profesionāļiem, tostarp 3200 producentiem, 2300 izplatītājiem, 1500 tirdzniecības aģentiem un 800 festivāla programmas dalībniekiem. Pagājušajā gadā «The Marché du Film» piedalījās vairāk nekā 11 902 dalībnieki no 120 valstīm, un ik gadu pieaug dalībnieku skaits no Ķīnas, Tunisijas, Ēģiptes, Japānas, Indijas un ASV.

Nākamā gada «The Marché du Film» Latvija piedalīsies ar stendu «Latvia Films» 50 kvadrātmetru platībā. LIAA sedz stenda organizatoriskos izdevumus, bet dalībniekiem jārēķinās ar savu pārstāvju komandējuma, transporta, naktsmītnes un citām izmaksām, taču iespējams pretendēt uz «de minimis» atbalstu 80% apmērā ceļa izdevumu segšanai. Atbalstam var pieteikties komersanti, kooperatīvās sabiedrības un individuālie uzņēmumi, biedrības un nodibinājumi, kuri atbilst sīko, mazo un vidējo komercsabiedrību statusam.

Dalībnieku atlasi dalībai nacionālajā stendā veiks LIAA, izvērtējot pieteikuma anketā sniegto informāciju. Tāpat LIAA izstrādās stenda konceptu un lems par dalībnieku izvietojumu stendā. Obligāta prasība izstādes dalībniekiem ir angļu valodas zināšanas. Plašāka informācija, atlases kritēriji un pieteikuma forma pieejami LIAA mājaslapā.

«Hong Kong Houseware Fair»

Līdz 2017. gada 2. janvārim LIAA aicina dizaina, modes un interjera priekšmetu ražotājus pieteikties dalībai tirdzniecības misijā un produktu prezentācijā, kas norisināsies starptautiskās izstādes «Hong Kong Houseware Fair» laikā Honkongā 2017. gada 19.–24. aprīlī.

«Hong Kong Houseware Fair» ir lielākā mājsaimniecības preču izstāde Āzijā, kas prezentē dažādus dizaina priekšmetus, tostarp bāra aksesuārus, vannas istabas aksesuārus, videi draudzīgus produktus, mēbeles, dārza un brīvdabas piederumus, veselības un personīgās aprūpes preces, mājas rotājumus un rokdarbus, traukus, sveces, virtuves piederumus. Pagājušajā gadā izstādi apmeklēja gandrīz 30 000 apmeklētāju — dizaina un arhitektūras salonu īpašnieki un dizaina profesionāļi, gan vairumtirgotāji, mazumtirgotāji, aģenti, dizaineri, arhitekti un citi interesenti. Saskaņā ar izstādes organizatoru rīcībā esošo informāciju, vairāk nekā 70% apmeklētāju bija lēmuma pieņēmēji, kas veic pasūtījumus un plāno iepirkumus.

Tirdzniecības misijas dalībnieki var pretendēt uz «de minimis» atbalstu 80% apmērā ceļa izdevumu segšanai. Atbalstam var pieteikties komersanti, kooperatīvās sabiedrības un individuālie uzņēmumi, biedrības un nodibinājumi, kuri atbilst sīko, mazo un vidējo komercsabiedrību statusam. Obligāta prasība tirdzniecības misijas dalībniekiem ir angļu valodas zināšanas, bet citi nosacījumi, kā arī reģistrācijas forma, pieejami LIAA mājaslapā.