Publicitātes attēls

Līdz 17. februārim uzņēmēji aicināti atsaukties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aicinājumam piedalīties Latvijas nacionālajā stendā starptautiskajā interjera dizaina priekšmetu izstādē «NY Now 2017», kas norisināsies no 19. līdz 23. augustam Ņujorkā.

Atbalsts Fold 31. janvāris, 2017

Izstāde «NY Now» notiek divreiz gadā un tā ir viena no nozīmīgākajām dizaineru un ražotāju tikšanās vietām ASV, kas ar saukli «mēs radām un rādām jaunākās tendences» demonstrē labāko apgaismes, aksesuāru, tekstila un jaunāko tehnoloģiju jomā. Svarīgākais kritērijs, veicot zīmolu atlasi dalībai izstādē, ir produktu augstvērtīgā kvalitāte, inovatīvi risinājumi un tendences, kas ietver sevī gan mūsdienīgas nianses, gan radošus un individuālus risinājumus.

Vairāk nekā 88% izstādes apmeklētāju ir nelielo dizaina veikalu, šovrūmu, konceptveikalu īpašnieki, kam pieder  no viena līdz četriem mazumtirdzniecības veikaliem un kurus ir visgrūtāk identificēt un atrast datu bāzēs. Gandrīz 40% no pircējiem apmeklē «NY Now», lai atrastu atšķirīgus produktus, tādējādi saglabājot savu konkurētspēju.

Stenda plānotais laukums ir 50 m2 un tā konceptu izstrādās un par dalībnieku izvietojumu stendā lems LIAA. Dalībnieku atlasi dalībai nacionālajā stendā LIAA veiks pēc pieteikuma anketā iesniegtās informācijas. Dalībai tiks apstiprināti pretendenti, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši atlases kritērijiem. Obligāta prasība izstādes dalībniekiem ir angļu valodas pārzināšana.

Pilnā apjomā tiks segti nacionālā stenda organizatoriskie izdevumi, izstādes platības noma, stenda konstrukcijas izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas, uzņēmumu reģistrācijas maksa izstādē, eksponātu transportēšanas un tamlīdzīgi izdevumi. Interesentiem ir jārēķinās ar savu pārstāvju komandējuma, transporta, kā arī ar viesnīcas rezervēšanas un citām izmaksām.

Dalībnieki var pretendēt uz «de minimis» atbalstu 80% apmērā ceļa izdevumu segšanai ne vairāk kā trim personām, kuras ir tirdzniecības misijas dalībnieki vai kuras ir pilnvarotas pārstāvēt tos tirdzniecības misijā. Uz atbalstu dalībai stendā var pieteikties komersanti, kooperatīvās sabiedrības, zemnieku vai zvejnieku saimniecības, biedrības, nodibinājumi un individuālie uzņēmumi, kuri atbilst sīko, mazo un vidējo saimnieciskās darbības komercsabiedrību statusam.

 

Vairāk par atlases kritērijiem un finansiālā atbalsta iespējām var uzzināt LIAA mājaslapā, kur pieejama arī anketa dalībniekiem. Pieteikšanās dalībai Latvijas nacionālajā stendā izstādē «NY Now 2017» atvērta līdz 17. februārim. LIAA mājaslapā pieejams arī pilnīgs šī gada nacionālo stendu plāns, kurā regulāri tiek atjaunota informācija par iespēju piedalīties dažādās izstādēs un ir iespējams sekot līdzi pieteikuma termiņiem.