Attēls — Sigita Sniegs

2. jūnijā plkst. 20.00 notiks ikgadējā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) modes skate, kurā tiks izrādītas studiju gada garumā tapušās bakalaura un maģistra programmas studentu kolekcijas. Šoreiz par skates norises vietu izvēlēts RTU Ķīpsalas peldbaseins.

Ziņas Fold 22. maijs, 2017

Maija vidū LMA Modes katedras komisija izvērtēja studentu darbus, lai atlasītu modes skates dalībniekus un izveidotu vienotu skates stilistiku. Plānots, ka šogad ar savām kolekcijām pasākumā piedalīsies aptuveni 30 studentu.

LMA modes skate nereti norisinās neparastās vietās ārpus akadēmijas telpām — 2015. gadā tā notika 4. tramvaju depo, pērn — fonda «Mākslai vajag telpu» Vasaras mājā, bet šogad skate norisināsies Ķīpsalas peldbaseinā.

«Modei ir jābūt interesantai, aktuālai, un izaicinošai, taču tajā pašā laikā jaunajiem dizaineriem jāspēj radīt iespēju būt pamanāmiem un ieinteresēt savus lietotājus arī no biznesa viedokļa. Cilvēku interese pārvēršas ekonomikā, kad latviešu dizaineris ir pamanīts. Tik izaicinoša vide skatei kā peldbaseins, manuprāt, izcels ideju par to, ka latviešu dizains ir kaut kas īpašs un piesaistīs lietotāju uzmanību,» komentē LMA Modes mākslas katedras vadītājs Aigars Bikše.

Turpinot tradīcijas, LMA modes skates scenogrāfija peldbaseinā tiks veidota LMA Scenogrāfijas katedras pasniedzēja Viktora Jansona vadībā. Modes skates vizuālās identitātes autore ir LMA Vizuālās komunikācijas studente Sigita Sniegs.

Jauno dizaineru kolekciju modes skate šogad ir atzīta par valstiski nozīmīgs kultūras pasākumu. Modes skati organizē Latvijas Mākslas akadēmija. To atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Biļetes uz modes skati iespējams iegādāties internetā.