Baltijas valstu vizuālā identitāte «London Book Fair 2018» — «DADADA Studio»

Sagaidot Latvijas simtgadi, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Kultūras ministrija, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija aicina Latvijas uzņēmumus līdz 30. jūnijam pieteikties dalībai Latvijas nacionālajā stendā Baltijas valstu kopstenda ietvaros starptautiskajā izstādē «London Book Fair 2018», kas norisināsies 2018. gada 10.–12. aprīlī Londonā.

Atbalsts Fold 19. jūnijs, 2017

«London Book Fair» ir viena no nozīmīgākajām nozares izstādēm, kas pulcē izdevējus, literāros aģentus, autorus, grāmatu ilustratorus un dizainerus, digitālo risinājumu piedāvātājus, kā arī citus izdevējdarbības un poligrāfijas nozares pārstāvjus. Izstādi ik gadu apmeklē vairāk nekā 25 tūkstoši nozares profesionāļu no vairāk nekā 120 pasaules valstīm, un tajā piedalās vairāk nekā 1000 uzņēmumu no 67 pasaules valstīm.

2018. gadā Baltijas valstis starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū būs goda viesu statusā.  Baltijas valstis izvēlētas, lai tādējādi atzīmētu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas neatkarības simtgadi. Tiek plānots ne tikai kopīgs stends izstādē, bet arī plaša profesionālā un kultūras pasākumu programma, ko Baltijas valstis realizēs sadarbībā ar Britu Padomi un Lielbritānijas izdevēju asociāciju. Latvijas dalības mērķis ir veicināt Latvijas grāmatniecības nozares atpazīstamību, kā arī jaunu kontaktu veidošanos, kas sekmētu Latvijas autoru darbu, kā arī Latvijas drukas produktu un digitālo risinājumu eksportu Lielbritānijas un citos angliski runājošos tirgos.

Dalībnieku atlasi dalībai nacionālajā stendā veiks LIAA, balstoties uz pieteikuma anketā iesniegtās informācijas. Dalībai tiks apstiprināti pretendenti, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši atlases kritērijiem. Maksimālais stenda dalībnieku skaits ir 25.

Nacionālā stenda organizatoriskie izdevumi pilnā apmērā tiks finansēti no valsts budžeta. Dalībniekiem ir jārēķinās ar savu pārstāvju komandējuma, kā arī ar viesnīcas rezervēšanas un citām izmaksām. Interesenti, kuri atbilst sīko, mazo un vidējo komercsabiedrību statusam, var pretendēt uz «de minimis» atbalstu 80% apmērā ceļa izdevumu segšanai ne vairāk kā trim personām, kuras ir nacionālā stenda dalībnieki vai kuras ir pilnvarotas pārstāvēt tos nacionālajā stendā starptautiskajās izstādēs ārvalstīs.

Vairāk par atlases kritērijiem un finansiālā atbalsta iespējām var uzzināt LIAA mājaslapā, kur pieejama arī pieteikšanās anketa. Pieteikšanās dalībai «London Book Fair 2018» ir atvērta līdz 30. jūnijam.