Publicitātes attēls

Ar trīs informatīvo pasākumu izziņošanu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju inkubatorā aicina biznesa ideju autorus un uzņēmējus radošajās industrijās pieteikties inkubācijas un pirmsinkubācijas atbalstam.

Atbalsts Fold 6. jūlijs, 2017

Augusta sākumā tiks atvērta pieteikumu pieņemšana dalībai LIAA Radošo industriju inkubatorā. Interesenti, jaunie radošie uzņēmēji un biznesa ideju autori, aicināti apmeklēt informatīvus pasākumus, «Info stundas», 10. jūlijā, 15. augustā un 5. septembrī plkst. 17.30 Radošo industriju inkubatorā, Elizabetes ielā 45/47, lai vairāk uzzinātu par inkubatora sniegtajiem pakalpojumiem un atbalsta iespējām biznesa idejas vai uzņēmējdarbības attīstībai, kā arī uzņemšanas kārtību inkubatorā.

Pieteikumu pieņemšana sāksies 1. augustā un turpināsies līdz 15. septembrim, elektroniski parakstītus pieteikumus varēs iesniegt līdz 17. septembrim. Konsultatīvā komisijas sēde par uzņemšanu inkubatorā plānota oktobra pirmajā nedēļā.

Radošo industriju inkubatora pakalpojumi ir pieejami radošo industriju uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem. Inkubatorā var iestāties gan fiziskas personas ar biznesa ideju, gan jau esošie komersanti, kas nav reģistrēti ilgāk par 3 gadiem.

Inkubatorā iespējams izmantot divu veidu atbalsta modeļus: pirmsinkubācijas atbalstu un inkubācijas atbalstu.

Pirmsinkubācijas atbalsta ietvaros idejas autoriem (fiziskām vai juridiskām personām) 6 mēnešus bezmaksas ir iespējams izmantot inkubatora koprades telpas, aprīkojumu, saņemt nepieciešamās konsultācijas, apmācības un mentoru atbalstu, ar iespēju vēlāk pretendēt uz inkubācijas atbalstu.

Inkubācijas atbalsta ietvaros papildus pirmsinkubācijas atbalstam inkubatora dalībniekiem ir iespēja saņemt 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām u.c. Tāpat iespējams pretendēt uz grantu (ar 50% līdzfinansējumu) līdz 10 000 eiro specifiskiem pakalpojumiem un līdz 5000 eiro aprīkojuma iegādes izmaksu segšanai.

LIAA Biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai vai idejas attīstīšanai nepieciešamo vidi, konsultācijām, apmācībām, pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu.

Papildu informācija par uzņemšanu biznesa inkubatorā pieejama LIAA mājaslapā.