Vāka ilustrācija — Marta Veinberga

Klajā nācis mūzikas, mākslas un modes žurnāla «Veto» 40. numurs, kurā šoreiz tiek pētīta «dari pats» jeb «do it yourself» (DIY) tēma. Žurnāls ir kļuvis biezāks un ieguvis jaunu dizainu, bet tā iekšlapās, kā ierasts, lasāmas intervijas ar dažādu radošo nozaru pārstāvjiem, atrodamas arī literāras apceres, ilustrācijas un modes fotosesijas atvērumi.

Ziņas Fold 19. jūlijs, 2017

Jaunākajā «Veto Magazine» numurā lasāmas intervijas ar mūziķi, dzejnieku un psihoterapeitu Pēteri Dragunu, grupas «Ezeri» līderi Miķeli Putniņu, kā arī sarunas ar fotogrāfu Alni Stakli, kurš nominēts prestižajai «Prix Découverte» balvai, kritiskās domāšanas virzītāju un Latvijas Skeptiskās biedrības pārstāvi Edgaru Lapiņu un mākslinieku un kultūras aktīvistu Renē Bonekampu

(Rene Boonekamp) no Islandes.

Diskusijā «dari pats» kultūras teorētiskos aspektus apspriež Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) komunikācijas teoriju pasniedzēja Ilva Skulte, fotogrāfe Viktorija Eksta, žurnālists un producents Kārlis Lesiņš, kā arī RSU lektors, subkultūru pētnieks Normunds Kozlovs.

Savukārt praktiskās DIY šķautnes tiek pētītas, tiekoties ar cilvēkiem, kas paralēli savai profesionālajai darbībai pašmācības ceļā padziļināti iepazinuši vēl kādu arodu vai dzīvesstilu. Frizieris–mēbeļu restaurators Pāvels Parhomenko, kinozinātniece–«nulles atkritumu» dzīvesveida aktīviste Agnese Zapāne, angļu valodas skolotājs–saldējuma meistars Ojārs Vēzis un reklāmiste–krosfitiste Linda Delle dalās stāstos par jaunu teritoriju apgūšanas pieredzi.

Tāpat žurnālā atrodami raksti par to, kādus rezultātus izdodas sasniegt, vadoties pēc internetā pieejamām «dari pats» pamācībām, par narkotikām un to lietotājiem un DIY mūzikas festivālu kultūru Latvijā.

«Veto Magazine» 40. numurā liela loma atvēlēta fotostāstiem un vizuālajai valodai. Publicēti darbi no Krievijas fotogrāfes Anastasijas Caideres fotosērijas–antropoloģiskā pētījuma «Meistaru gadatirgus», kas stāsta par sievietēm, kuras pašas sev gatavo tērpus. Žurnāla lappusēs skatāma arī jaunās fotogrāfes Elizabetes Džeinas Rubenes fotosērija «Turbo Star», Annas Volkovas un fotogrāfa Vladimira Svetlova kopdarbs «Pagaidu lēmumi» un stilistes Jūlijas Volkinšteines un fotogrāfes Kristīnes Madjares veidotais materiāls «Blue Jeans». Savukārt jaunā numura ilustrāciju autore ir māksliniece Marta Veinberga, kas veido mākslas darbus no tirdzniecības tīklu akciju uzlīmēm.

«Veto Magazine» ieguvis jaunu vizuālo veidolu, kas tapis sadarbībā ar radošo direktori Annu Volkovu un grafikas dizaineru Vladimiru Leibgamu. Tas kļuvis arī biezāks — ierasto 80 lappušu vietā jaunajā numurā ir 120.

Žurnālu «Veto Magazine» iespējams iegādāties «Narvesen» preses tirdzniecības vietās, lielākajās «Jānis Roze» grāmatnīcās, lielveikalos, dzīvesstila veikalos, muzejos un izstāžu zālēs. «Veto» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.