Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra augustā aicina pieteikties vairākiem pasākumiem, kas vērsti uz uzņēmējdarbības attīstīšanu un biznesa kontaktu dibināšanu ārzemēs. Savukārt nedēļas nogalē, 25. un 26. augustā, Lucavsalā norisināsies brīvdabas festivāls «iNovuss», kas piedāvās plašu izglītojošu un izklaidējošu pasākumu programmu gan dažādu nozaru uzņēmējiem, gan tiem, kuri vēl tikai domā par sava biznesa uzsākšanu.

Atbalsts Fold 21. augusts, 2017

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) regulāri aicina dažādu nozaru uzņēmējus piedalīties Latvijas nacionālajos stendos starptautiskās izstādēs, kā arī informē interesentus par atbalsta iespējām, apmācību un konsultāciju programmām un pasākumiem.

Festivāls «iNovuss»

25. un 26. augustā Rīgā, Lucavsalā notiks inovāciju un tehnoloģiskās jaunrades bezmaksas festivāls «iNovuss», kas brīvā, radošā un «pasaules elpas» piepildītā vidē pulcēs gan tos, kuri tikai plāno kļūt par uzņēmējiem, gan jau savā darbības jomā veiksmīgi strādājošos, kas meklē izaicinājumus sava biznesa attīstīšanai. Radošajās darbnīcās ikvienam būs iespēja satikt kreatīvas un starptautiskajā biznesa vidē atzītas personības no Latvijas un ārvalstīm, savukārt festivāla tematiskajās teltīs varēs sastapt iedvesmojošus cilvēkus, rast inovatīvus risinājumus, piedalīties diskusijās, kā arī smelties jaunas idejas. Programmu papildinās arī muzikālas performances.

Dalība festivālā ir bezmaksas, taču interesentiem sava dalība ir jāpiesaka reģistrējoties «iNovuss» mājaslapā, lai saņemtu savu unikālo ieejas QR kodu, kas kalpos gan kā ieejas karte, gan sniegs iespēju saņemt pasākuma mobilo aplikāciju, kurā sekot līdzi pasākuma aktualitātēm.

Uzņēmēju dalība ekonomikas ministra Arvila Ašeradena vizītē ASV

LIAA aicina piedalīties Latvijas uzņēmēju delegācijā Latvijas Republikas Ministru prezidenta biedra, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena vizītē Čikāgā un Sanfrancisko, Amerikas Savienotajās Valstīs, kas norisināsies 2017. gada 25.–28. oktobrī. Nozares, kuru pārstāvji var piedalīties vizītē: pārtika, IT, transports un loģistika, farmācija un dzīvības zinātnes, būvniecība un kokapstrāde, mašīnbūve. Īpaši tiek aicināti IT start–up uzņēmumi, kuriem plānota vizīte uz Silīcija ieleju. Biznesa misijā aicināti piedalīties arī citu nozaru pārstāvji, kuriem jau patlaban ir aktuāli sadarbības projekti ASV. Sīkāka informācija par vizītes programmu pieejama LIAA mājaslapā. Interesenti aicināti pieteikties pēc iespējas agrāk, bet ne vēlāk par 25. augustu.

Uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem

Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības darbojas 19 pasaules valstīs. Lai uzturētu pārstāvniecību nepastarpinātu saikni ar uzņēmējiem, individuāli pārrunājot uzņēmēju intereses ārzemju tirgos, notiek uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem (kontaktbirža).

Šoreiz iespējams pieteikt tikšanos ar LIAA pārstāvjiem Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Dānijā, Vācijā, Lielbritānijā, Krievijā, Kazahstānā, Ķīnā, Baltkrievijā, Nīderlandē, Polijā, Itālijā, Francijā, Japānā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Lietuvā.

Tiem uzņēmējiem, kas interesējas par starptautisko tehnoloģiju pārnesi un biznesa sadarbību ārvalstīs, kontaktbiržā būs iespēja tikties arī ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā darbiniekiem.

Kontaktbirža notiks 5. septembrī viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija», Elizabetes ielā 55, Rīgā. Dalība ir bez maksas, pieteikšanās līdz 30. augustam — obligāta.

Atbalsts jaunu produktu attīstīšanai

Inovāciju vaučeru programmas ietvaros LIAA mazajiem un vidējiem komersantiem nodrošina atbalstu jaunu produktu un tehnoloģiju attīstīšanai. Inovāciju vaučeri uzņēmums var izmantot ar jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādi saistītu darbību finansēšanai. Jauns produkts šajā programmā ir preces un pakalpojumi, kuri ir pilnīgi jauni vai kuriem ir uzlabotas to funkcionālās īpašības un paredzamais lietošanas veids, savukārt jauna tehnoloģija šajā programmā ir izmaiņas tehnoloģijā, iekārtās un programmatūrā, kas uzlabo ražošanas vai pakalpojuma sniegšanas procesu vai metodes.

Inovāciju vaučeri var izmantot šādiem pakalpojumiem: tehniski ekonomiskā priekšizpēte; rūpnieciskie pētījumi; eksperimentālā izstrāde (tostarp prototipu izgatavošana), produktu rūpnieciskā dizaina izstrāde, jauna produkta vai tehnoloģijas testēšana un sertificēšana, kā arī rūpnieciskā īpašuma tiesību nostiprināšana šādiem rūpnieciskā īpašuma objektiem — izgudrojuma patents, dizainparaugs un pusvadītāju izstrādājumu topogrāfija.

Pirms pieteikuma iesniegšanas LIAA speciālisti nodrošina komersantam konsultācijas, palīdzot labāk noformulēt esošās vajadzības, piemeklē sadarbības partnerus un palīdz sagatavot pieteikuma veidlapu, kā arī sniedz atbalstu projekta īstenošanas laikā. Plašāka informācija atrodama LIAA mājaslapā.