Publicitātes foto

Lai paustu atzinību un godinātu Latvijas uzņēmējus, kuri rada un ražo eksportspējīgus un inovatīvus produktus un nodrošina lieliskus pakalpojumus, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju jau trīspadsmito gadu rīko konkursu «Eksporta un inovācijas balva». Uzņēmēji aicināti pieteikties konkursā līdz 2. oktobrim.

Ziņas Fold 13. septembris, 2017

Konkursā «Eksporta un inovācijas balva 2017» tiks novērtēti komercsabiedrību sasniegumi un noteikti laureāti kategorijās «Eksportspējīgākais komersants» lielo, vidējo un mazo komercsabiedrību grupās, «Importa aizstājējprodukts», «Inovatīvākais produkts», «Rūpnieciskais dizains» un «Eksporta čempions».

Uzņēmēji var pieteikties arī vairākās kategorijās vienlaikus. Produktu vērtēšanas kategorijās var pieteikt vairākus produktus, par katru iesniedzot atsevišķu pieteikumu.

Konkursa pretendentu vērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā žūrijas komisija vērtēs uzņēmēju sniegto informāciju pieteikuma anketās. Otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus žūrijas komisija apmeklēs klātienē. Titula «Eksporta čempions» pretendentus žūrijas komisija izvirzīs no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Arī ikvienam iedzīvotājam, aizpildot aptaujas anketu, ir dota iespēja pieteikt savu favorītu dalībai konkursā, tā uzslavējot izvēlēto Latvijas uzņēmumu.

Piedaloties konkursā, uzņēmums gūs iespēju saņemt naudas balvu darījuma braucienu apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no LIAA izdevumiem, kā arī tiesības izmantot «Eksporta un inovācijas balvas 2017» laureāta zīmi savos mārketinga materiālos un uz produkta iepakojuma. Informācija par visiem konkursa dalībniekiem tiks ievietota LIAA mājaslapā.

Līdz šim konkursa ietvaros pasniegti teju 350 apbalvojumi un atzinības raksti Latvijas labākajiem un inovatīvākajiem komersantiem. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares — kokrūpniecība, mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, pārtikas produktu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju un citi pakalpojumi. Iepriekšējo gadu laureāti apskatāmi šeit.

Konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2017. gada 7. decembrī, kad visus dalībniekus sveiks konkursa patrons Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Dalība konkursā ir bez maksas. Pieteikšanās atvērta līdz 2. oktobrim. Konkursa nolikums un pieteikuma anketa pieejama LIAA mājaslapā.