Foto — «Bug Wooden Accessories»

Zīmols «Bug Wooden Accessories» piedāvā jaunu kolekciju «Māju sajūta», kuras elementi veidoti arhetipiskas mājiņas formā. Kolekcijā ietilpst gan valkājami koka aksesuāri, gan interjera priekšmeti.

Ziņas Fold 13. oktobris, 2017

Kā noprotams pēc zīmola nosaukuma, «Bug Wooden Accessories» veido nelielus priekšmetus no koka: blašķes, tauriņus, aproču pogas, kaklasaites saspraudes, matu rotas, auskarus un gredzenus. Aksesuāri tiek izgatavoti no ozola, riekstkoka, kļavas, bērza, amaranto, zebrano un ebonija koksnes, bet dabīgā tekstūra tiek izcelta ar vaska vai lakas pulējumu.

Par jaunākās kolekcijas «Māju sajūta» vizuālo un idejisko simbolu izvēlēta vienkāršota mājiņa ar divslīpju jumtu, kuras tumšajā siluetā izgaismots viens logs. Kolekcijā ietilpst dažādi koka aksesuāri gan vīriešiem, gan sievietēm — aproču pogas, kaklasaites piespraude, gredzens, auskari un kulons, bet kā «Māju sajūtas» galveno objektu dizaineri izceļ atslēgas piekariņu ar statīvu, kurā tas ievietojams. Autori pauž cerību, ka šāds priekšmets varētu mainīt lietotāja ieradumus un veicināt vieglāku atslēgu atrašanu, kā arī simboliski atgādināt īpašniekam, ka tas ik rītu, ejot uz darbu, paņem līdzi mazu daļiņu savu māju. Šobrīd statīvs pieejams ar tikai vienu piekariņa vietu, tomēr šķiet, ka noderīgi būtu arī modeļi ar vairākiem «logiem».

Par atslēgu piekariņu un statīvu «Bug Wooden Accessories» tikko ieguvis 3. vietu Latvijas Dizaineru savienības konkursā «Balva dizainā 2017». Kolekcijas «Māju sajūta» publiska prezentācija notiks 19. oktobrī plkst. 18.00 veikalā «Riija» Tērbatas ielā 6/8, Rīgā.