Publicitātes foto

Piektdienas, 27. oktobra vakarā Pārdaugavā norisināsies atstarojošo tērpu un aksesuāru modes skate. To rīko Valsts policija sadarbībā ar jauno modes dizaineri Sabīni Vīksni — tērpu kolekcija «SPIID» ir viņas diplomdarbs.

Ziņas Fold 26. oktobris, 2017

«SPIID» kolekcijas modes skate norisināsies Valsts policijas publiskā iepirkuma «Atstarotājvīrs» ietvaros. Tajā tiks demonstrēti apģērbi un aksesuāri, kuri radīti, lai kājāmgājējus diennakts tumšajā laikā pasargātu uz Latvijas ceļiem un ielām. Kolekcijas autore ir Sabīne Vīksne, kura šajā pavasarī absolvēja Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas maģistrantūru, un ir izveidojusi savu zīmolu «Spiidala». Apģērbu kolekcija vēsta par lietotāja līdzatbildību uz ceļa un par atbildību ražošanas procesā — tajā pielietota unificēta atstarojoša apdruka un likti lietā bezatlikuma jeb «zero waste» ražošanas principi. «SPIID» atstarojošie mēteļi ir viegli, kompakti un piemēroti gan sievietēm, gan vīriešiem jebkurā vecumā.

Modes skates mērķis ir ne tikai izrādīt Sabīnes veikumu, bet arī aktualizēt atstarotāju lietošanas paradumu nozīmību un izglītot sabiedrību par līdzatbildīgu izturēšanos un redzamību uz ceļa. Organizatori mudina vairāk izmantot atstarotājus diennakts tumšajā laikā, integrējot tos apģērbā un aksesuāros. Modes skatē tērpus demonstrēs dažādu profesiju pārstāvji.

Atstarojošo apģērbu un aksesuāru kolekcijas «SPIID» skatē viesus sagaidīs un ar projektu iepazīstinās kolekcijas radītāja Sabīne Vīksne, Latvijas Mākslas akadēmijas profesore Barbara Ābele, kā arī Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja pārstāvji.

 

«SPIID» modes skate norisināsies 27. oktobrī Rīgā, Daugavgrīvas ielā 32 (nepabeigtais tilts). Skatītāju pulcēšanās plānota no plkst. 18.30, skate notiks no plkst. 19.00 līdz 20.00. Lai arī papildu informatīvajiem materiāliem, skatītājiem tiks piedāvāta arī karsta tēja, organizatori aicina uz pasākumu ierasties laikapstākļiem piemērotā apģērbā, jo skate notiks zem klajas debess.