Ilustrācija — Vivianna Marija Staņislavska

Novembrī Ziedoņa muzejs Rīgā veidos pop–up muzeju kafejnīcā «Rocket Bean Roastery». Tā ietvaros notiks trīs sarunu vakari par dažādām tēmām, kuros piedalīsies vairāki radošo industriju pārstāvji, kuri moderēs diskusijas ar apmeklētājiem neformālā atmosfērā.

Ziņas Fold 8. novembris, 2017

Imanta Ziedoņa muzeja misija ir, balstoties pazīstamā, tautā iemīļotā literāta un aktīvista idejās, viņa daiļradē paustajās un Ziedonim tuvajās vērtībās, veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiem radošā veidā izzināt sevi un pasauli.

Novembrī Ziedoņa muzejs Rīgas kafejnīcā «Rocket Bean Roastery» veidos pop–up muzeju ar sarunu vakariem. Pop–up muzeja forma paredz, ka tas darbojas neilgu laiku, kādā muzejam neierastākā vidē. Pop–up muzeju visbiežāk veido apmeklētāji paši, kuri atnes pop–up muzeja izvēlētajai tēmai raksturīgus priekšmetus. Arī šoreiz pop–up muzeja pasākumu apmeklētāji ir aicināti atnest priekšmetu ar stāstu, kurš viņiem saistās ar vakara tēmu. Katra priekšmeta stāsts tiks iemūžināts fotogrāfijā un dokumentēts. Priekšmetus pēc pasākuma beigām būs iespējams saņemt atpakaļ, informē pasākuma organizatori.

16. novembra vakara tēma būs «Es un Rīga» — tā ietvaros kafejnīcā ar interesentiem tiksies dzejnieks Toms Treibergs, mūziķis Arturs Skutelis un arhitekts Pēteris Bajārs. 23. novembrī, kas būs veltīts tēmai «Es un Latvija», pop–up muzeja pasākumā piedalīsies režisors Jurgstulajstus, «draugiem.lv» runasvīrs Jānis Palkavnieks un «Benji Knewman» redaktore Agnese Kleina. Savukārt 30. novembrī sarunās par tēmu «Jaunā tipa muzejs» iesaistīties Latvijas Nacionālā mākslas muzeja komunikācijas nodaļas vadītāja Anna Balandina, fonda «Mākslai vajag telpu» vadītāja Katrīna Jaunupe un domnīcas «Creative Museum» vadītāja Ineta Zelča–Sīmansone.

 

Ziedoņa pop–up muzejs norisināsies kafejnīcā «Rocket Bean Roastery», Miera ielā 29, Rīgā. Dalība pasākumos ir bez maksas. Ierašanās no plkst. 18.00.