Attēls — «H2E»

19. decembrī plkst. 14.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) notiks diskusiju cikla «Latvijas dizains 2020» ceturtais pasākums, kas šoreiz tiks veltīts tam, kā dizains ietekmē reputācijas veidošanos. Diskusijas īpašais viesis būs Kristiāns Hēve, viens no Dānijas ievērojamākajiem ekspertiem mākslas un kultūras komunikācijas jomā. Pasākumu apmeklēt aicināti visi interesenti.

Ziņas Fold 18. decembris, 2017

Kas ir reputācija un kas to veido? Ko reputācija nozīmē katram no mums, sabiedrībai un valstij kopumā, un kā dizains ietekmē reputācijas veidošanos? Lai rastu atbildes uz šiem jautājumiem, Kultūras ministrija un tās sadarbības partneri organizē ceturto dizaina domāšanai veltītā sarunu cikla diskusiju «Dizains. Valsts. Reputācija.».

«Latvija nenoliedzami var lepoties ar labu dizainu, par ko liecina arī iegūtās prestižās balvas starptautiska mēroga konkursos, uzskatāmi demonstrējot dažādo dizaina jomu mijiedarbību ar citām nozarēm. Latvija var lepoties arī ar citiem ļoti nozīmīgiem sasniegumiem mākslā, kultūrā, sportā, zinātnē un citās jomās. Bet cik tam visam ir izšķiroša loma kopējā valsts reputācijas veidošanā? Vai mēs katrs kā indivīds spējam pietiekoši nopietni uztvert savas reputācijas nozīmību, vai spējam sevi asociēt ar savu valsti, būt atbildīgi kā daļa no tās. Motivēsim diskutantus un klausītājus veidot savus stāstus par reputācijas dizainēšanu dažādās jomās, kas tomēr gala rezultātā summējas kopīgajā valsts reputācijā,» uzsver diskusiju cikla iniciatore, Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas vadītāja Lilita Sparāne.

Diskusiju ievadīs Kristiāns Hēve (Christian Have), viens no Dānijas ievērojamākajiem ekspertiem, kura darbības mērķis ir mākslas un kultūras jomu saglabāšana, popularizēšana un attīstīšana. Viņš ir izcils moderators, vairāku grāmatu autors un radošais direktors kompānijā «Have Communications», kas ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi ir kļuvusi par Skandināvijas lielāko komunikācijas aģentūru, kas specializējas kultūras jomā.

Diskusiju moderēs Ilze Dobele, tajā piedalīsies Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece Latvijas valsts simtgades jautājumos Selga Laizāne, Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga, arhitekts Jānis Dripe, «The Red Jackets» kustības līdzdibinātājs un reklāmas aģentūras «DDB Latvija» direktors Andris Rubīns, datu vizualizācijas rīka «Infogr.am» vadošais dizaineris Jānis Godiņš, vēsturnieks un Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, kā arī Ņujorkā dzīvojošā kostīmu māksliniece Liene Dobrāja.

 

Diskusija «Dizains. Valsts. Reputācija.» notiks 19. decembrī plkst. 14.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Skārņu ielā 10/20, Rīgā. Iepriekšējās cikla diskusijas iespējams noskatīties Radošās darbības nedēļas «radi!» YouTube kanālā.