Attēls — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra regulāri rīko pasākumus, kas vērsti uz uzņēmējdarbības attīstīšanu un biznesa kontaktu dibināšanu ārzemēs. Šobrīd Latvijas uzņēmēji, tostarp dizaina nozares pārstāvji, aicināti piedalīties uzņēmēju delegācijā Latvijas Republikas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizītē Seulā, Dienvidkorejā, kas gaidāma februārī.

Atbalsts Fold 20. decembris, 2017

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izsludinājusi pieteikšanos Latvijas uzņēmēju delegācijai Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā. Dalībai Latvijas Republikas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizītē aicināti piedalīties kokrūpniecības, pārtikas rūpniecības, kosmētikas rūpniecības un farmācijas, kā arī dizaina un IT nozaru uzņēmēji.

Darba programma Latvijas uzņēmējiem tiks veidota sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Dienvidkorejā un Korejas Importētāju asociāciju (KOIMA) un ietvers sadarbībā ar KOIMA rīkoto biznesa forumu. Piedalīšanās delegācijā ļaus organizēt individuālas biznesa tikšanās ar Dienvidkorejas uzņēmējiem, dibināt jaunus biznesa kontaktus, tostarp ar citiem delegācijas dalībniekiem un valsts institūciju un tirdzniecības veicināšanas organizāciju pārstāvjiem. Tāpat dalībnieki gūs padziļinātu ieskatu Dienvidkorejas biznesa vidē un uzzinās par perspektīvākajiem sadarbības virzieniem.

Plānotie pasākumi Seulā norisināsies 2018. gada 13. un 14. februārī ar izlidošanu no Rīgas 11. februārī. Vizītes dalībniekiem jārēķinās ar transporta, naktsmītnes, organizatorisko un reprezentatīvo izdevumu segšanu.

Dalībnieki var pretendēt uz «de minimis» atbalstu 80% apmērā dalības maksas, vizītes organizēšanas izmaksu un ceļa izdevumu, segšanai ne vairāk kā trim personām, pēc dalības iesniedzot LIAA maksājuma pieprasījumu un izdevumus attaisnojošos dokumentus.

LIAA aicina interesentus dalībai Latvijas uzņēmēju delegācijā uz Dienvidkoreju pieteikties un informēt par uzņēmuma individuālajām interesēm iespējami drīz, bet ne vēlāk par 2018. gada 4. janvāri, aizpildot dalībnieka pieteikuma anketu angļu valodā. Par uzņēmuma iekļaušanu delegācijas sastāvā un precīzām vizītes izmaksām LIAA pretendentus informēs pēc pieteikšanās termiņa beigām.

Plašāka informācija par pieteikšanos un pieejamo atbalstu atrodama LIAA mājaslapā.