Dzīvojamais komplekss «The Iceberg», CEBRA, JDS, SeARCH, Luiss Pajārs. Foto — Mikkel Frost

No 7. līdz 10. decembrim Liepājā pirmo reizi norisināsies Ziemeļvalstu dienas, kuras rīko Ziemeļvalstu vēstniecības Latvijā un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā. Vairāku dienu garumā liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja piedalīties semināros un diskusijās, klausīties priekšlasījumus, vērot izstādes, skatīties kino un klausīties muzikālus priekšnesumus. Piedāvājam radošo industriju pārstāvjiem saistošāko notikumu izlasi.

Ziņas Fold 6. decembris, 2017

Seminārs par Ziemeļvalstu un Baltijas mobilitātes programmām

8. decembrī plkst.09.30 Liepājas Universitātē (Lielā iela 14) notiks informatīvs seminārs par Ziemeļvalstu–Baltijas valstu mobilitātes programmām. Tas paredzēts visplašākajam interesentu lokam, kas vēlas uzzināt par finansiālo atbalstu, ko sniedz dažādas Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas. Programma «Kultūra» atbalsta mākslinieku rezidences, ilgtermiņa un īstermiņa sadarbības tīklu izveidi, profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku mobilitāti visās mākslas nozarēs. Tāpat apmeklētāji varēs uzzināt par programmu «Valsts administrācija», NVO programmām un «Nordplus», kas atbalsta izglītības projektus.

Seminārs un diskusija uzņēmējiem

Seminārā «Aprites ekonomika, bezatkritumu ražošana un jaunākās tendences», kas notiks 7. decembrī plkst. 14.30 Liepājas biznesa inkubatorā, Dārza ielā 4/8, tiks iezīmēta aktuālākā informācija par jaunākajām tendencēm Ziemeļvalstu uzņēmējdarbībā, kas saistītas ar aprites ekonomiku un bioekonomiku, kā arī bez–atkritumu jeb «zero-waste» jēdzienu, tiks minēti piemēri no inovācijām Ziemeļvalstīs, kā arī aplūkotas iespējas Baltijas valstīs un Latvijā.

Dažādu uzņēmējdarbības nozaru pārstāvji aicināti piedalīties apaļā galda diskusijā «Iespējas un izaicinājumi Latvijas un Ziemeļvalstu biznesa sadarbībā», kas notiks 8. decembrī plkst. 09.00  viesnīcas «Amrita» konferenču zālē. Ziemeļvalstu vēstnieki un uzņēmumu pārstāvji dalīsies pieredzē un redzējumā par ekonomisko sakaru aktivizēšanu starp Liepājas un Ziemeļvalstu uzņēmumiem, kā arī ieskicēs perspektīvākos virzienus sadarbības veicināšanai un Austrumu tirgus apgūšanai.

Izstādes

Ziemeļvalstu dienu ietvaros Liepājā tiks atklātas vairākas izstādes. Nozīmīgākās no tām ir Ziemeļvalstu laikmetīgās arhitektūras izstādes «Nordic ID» un «Nordic Block» (atklāšana 8. decembrī plkst. 17.00 koncertzālē «Lielais dzintars»). Fotogrāfiju izstādes «Nordic ID» («Ziemeļu identitāte») saturisko kodolu veido mēģinājumi atbildēt uz jautājumiem par to, ko mūsdienās nozīmē ziemeļu identitāte un kā tā atspoguļojas arhitektūrā, savukārt izstāde «Nordic Block» («Ziemeļu kvartāls») pievēršas kvartālu apbūves attīstībai Ziemeļu un Baltijas valstīs. Izstādes būs apskatāma no 8. līdz 31. decembrim.

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas lasītavās būs skatāmas divas fotogrāfiju izstādes, kā arī Ziemeļvalstu tulkotās literatūras izstāde. Savukārt Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē bērnu bibliotēkā «Vecliepājas Rūķis» varēs iepazīties ar zviedru bērnu literatūrai veltītu izstādi. Minētās izstādes būs skatāmas visu decembri.

Detalizēta Ziemeļvalstu dienu programma Liepājā pieejama Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā mājaslapā un Liepājas Domes mājaslapā, kur iespējams uzzināt arī par kultūras un izklaides notikumiem. Visi Ziemeļvalstu dienu pasākumi ir bez maksas, izņemot Islandes mūzikas nedēļas nogali.