Publicitātes attēls

Latvijas un Igaunijas uzņēmumi, kuri plāno eksporta attīstību, aicināti piedalīties atbalsta programmā «Export Express». Dalība gadu ilgajā programmā ir bez maksas, un tā tiks īstenota no šī gada aprīļa.

Atbalsts Fold 30. janvāris, 2018

«Export Express» ir profesionāla uzņēmējdarbības un eksporta atbalsta programma, kuras mērķis ir gada garumā sagatavot uzņēmumus eksportam un palīdzēt noslēgt pirmos eksporta darījumus. Šī atbalsta programma ir paredzēta uzņēmumiem, kam ir produkts vai pakalpojums ar labu eksporta potenciālu, apņēmīga, apmācāma un kompetenta komanda, ierobežota vai neesoša eksporta pieredze, kā arī gatavība uzņēmuma izaugsmei un eksportam.

Atlases gaitā priekšroka tiks dota tiem uzņēmumiem, kas Latvijā atrodas Kurzemē, Pierīgā, Rīgā un Vidzemē. Tāpat lielākas izredzes saņemt atbalstu ir jaunajiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri aktīvi darbojas 2–3 gadus. Atbalsta programmā tiks uzņemti 24 dalībnieki.

«Export Express» programmu veido četras praktiskas treniņnometnes, kas norisināsies Tartu, Ventspilī, Pērnavā un Valmierā. Programmas saturā iekļautas meistarklases biznesa modelēšanā, resursu vadībā, zīmola veidošanā, mārketingā, pārdošanā un finansējuma piesaistē, jaunu eksporta tirgu apgūšana, dalība tirdzniecības misijās, investīciju un sadarbības partneru piesaiste un mentorings.

Programmu realizē vadošā eksporta aģentūra Baltijas valstīs — «Gateway & Partners» un biznesa atbalsta organizācijas: Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, Valmieras attīstības aģentūra, Pērnavas apgabala Biznesa un attīstības centrs un Tartu Zinātnes parks. Programma ir izveidota Interreg Igaunijas–Latvijas pārrobežu projekta «Brave Idea Support Programme» ietvaros.

 

Uzzināt vairāk par atbalsta programmu «Export Express» un tai pieteikties iespējams programmas mājaslapā. «Export Express» dalībnieki atbalstu saņems no 2018. gada aprīļa līdz 2019. gada aprīlim.