Attēls — «Soaphog»

Pagājušajā nedēļā Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā notika «Latvijas spēļu gada balvas 2017» apbalvošanas svinīgā ceremonija, kurā vairākās kategorijās tika apbalvoti Latvijas veiksmīgākie spēļu izstrādātāji. Pasākumu organizēja Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija, bet par labāko spēli tika atzīta spēļu studijā «Soaphog» radītā «Rezrog».

Ziņas Fold 16. janvāris, 2018

Konkurss «Latvijas spēļu gada balva» šogad tika rīkots trešo reizi, un to organizēja Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija (LSIA) ar «Game Insight» atbalstu. Šogad LSIA redzeslokā bija nonākušas aptuveni 40 pērn radītas spēles. Galvenie kritēriji, lai tās tiktu izvērtētas un piedalītos konkursā — tām jābūt publicētām 2017. gadā un uzņēmumam, ar kura vārdu tās publicētas, ir jābūt reģistrētam Latvijā.

Spēles vērtēja izglītojošo spēļu autors Mārtiņš Ceplis, «Next Level» dibinātājs un spēļu satura veidotājs ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi Andrejs Kļaviņš, Latvijas spēļu industrijas eksperts Ģirts Linkums, azartisks spēļu straumētājs kanālā «TwitchTV» Uldis Greters, spēļu programmētājs Gžešiks Mazurs (Grzesiek Mazur) un «Nordcurrent» spēļu satura veidotājs Laurinas Vaiņus (Laurynas Vainius).

Par Latvijas «Gada spēli 2017» pēc žūrijas vērtējuma tika atzīta «Rezrog», kura ieguva arī balvu kategorijās «Labākā grafika» un «Labākā datorspēle». Nominācijā «Labākā mūzika un skaņa» balvu saņēma «Bearslayer», tituls «Labākais geimplejs» piešķirts spēlei «Adventuring Gentleman», savukārt par labāko viedtālruņu spēli tika atzīta «Bacterial Takeover».

Žūrijas pārstāvji norāda, ka aizvadītais gads bijis īpaši labvēlīgs datorspēlēm, no kurām lielākā daļa publicētas populārajā veikalā «Steam». Salīdzinot ar citiem gadiem, Latvijā izstrādāto datorspēļu skaits ir ievērojami audzis un žūriju priecējusi to kvalitāte.

Datorspēles «Rezrog» ideja, izstrāde un dizains tapis spēļu studijā «Soaphog», kuras vadītājs ir Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pētnieks Imants Zarembo. «Soaphog» fokusā ir «indie» spēļu un lomu spēļu (RPG) izstrāde. «Rezrog» dizains ieturēts galda spēļu estētikā, un tā ļauj pārbaudīt spēlētāju cīņas garu. Drosmīgie piedzīvojumu meklētāji spēlē strādā pie vērienīga uzdevuma — atjaunot mieru Rezrogas zemēs un atbrīvot tās no ļaunajiem spēkiem. Vizuāli «Rezrog» atgādina no kartona izgatavotu galda spēli, kuras varoņi ir izgatavoti no plastmasas. «Rezrog» ir fantāzijas spēle, kuras mērķis ir gan ikdienas, gan ļoti entuziastiskiem spēlētājiem radīt dinamisku un iesaistošu spēlēšanas pieredzi, lodājot pa apakšzemes bunkuriem un pārvarot šķēršļus.