Ilustrācija — FOLD

20. un 21. februārī Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 2. korpusa auditorijā notiks seminārs ar vieslekcijām un darbnīcām, kura mērķis ir veicināt jauno modes dizaineru, mākslinieku radošās uzņēmējdarbības kompetences. Uz nozares profesionāļu lekcijām ierasties aicināts ikviens interesents.

Ziņas Fold 19. februāris, 2018

20. februārī plkst. 17.00 vieslekcijā «Zīmols. «Showrooms». Iepircējs» tiks prezentēta modes zīmola «Keta Gutmane» gūtā pieredze dalībā Parīzes un Tokijas modes nedēļās. Tas notiks, izvērtējot gan redzamās, gan neredzamās  zīmola darbības puses — riskus, entuziasmu, sasniegumus un to, kas nepieciešams, soli pa solim apgūstot starptautisko modes ainu. Lekcijas ietvaros ar savu pieredzi dalīsies zīmola dizainere Keta Gūtmane un uzņēmuma vadītājs Krists Zankovskis, kas runās arī par pašmāju zīmola izdzīvošanas principiem globālās konkurences apstākļos.

Savukārt 21. februārī plkst. 16.00 vieslekcijā «Logotips un grafiskā identitāte modes zīmolā» dizainere Marta Bula iepazīstinās ar logotipa un grafiskās identitātes nozīmi modes zīmolā un to, kā šajos elementos var integrēt zīmola vērtības. Tāpat padziļināts izklāsts būs veltīts vienam no svarīgākajiem identitātes nesējiem — produkta iepakojumam.

Marta Bula ir ieguvusi bakalaura grādu LMA Modes mākslas apakšnozarē. Viņa strādājusi par grafikas dizaineri un māksliniecisko direktori vairākās reklāmas aģentūrās, kā arī šajā jomā nepilnu gadu praktizējusies ASV. Marta ir viena no modes zīmola «Talented» veidotājiem. Minētās vieslekcijas apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Semināra dienās LMA Modes mākslas apakšnozares studenti piedalīsies arī praktiskās darbnīcās. Tiks organizēta tikšanās arī ar Agitu Klauss, kura stāstīs par tehnisku dizaina produkta sagatavošanu sēriju ražošanai. «Semināra tēmas izvēli nosaka nepieciešamība atbalstīt topošos modes dizainerus, kuri LMA studiju laikā apgūst akadēmiskās kompetences ar praktisku iemaņu un izpratnes kopumu, nepieciešamu darbā, gan paša radītā zīmolā, gan starptautiski pazīstamu dizaineru studijās. Prieks par to, ka LMA Modes mākslas apakšnozares absolventi regulāri dalās pieredzē un sadarbojas ar studentiem, sekmējot topošo modes dizaineru profesionālo iemaņu attīstību un konkurētspēju modes nozarē,» komentē jaunievēlētā Modes mākslas katedras vadītāja docente Māra Binde.

Pasākumu organizē LMA Modes mākslas katedra ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.