Publicitātes attēls

1. martā plkst. 17.00 kopstrādes telpā «Teikums» norisināsies diskusija «Neseko tendencēm. Radi tās!», kuru rīko Latvijas Dizaina gada balvas komanda un interjera dizaina galerija «Trentini». Tā būs veltīta tam, kā noteikt un plašākā kultūrvēsturiskā un sociālpolitiskā kontekstā izprast nākotnē sagaidāmās tendences, un kā reaģējot uz tām, radīt jaunus un oriģinālus produktus un pakalpojumus.

Ziņas Fold 26. februāris, 2018

Latvijas Dizaina gada balva ir ikgadējs, nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labākos sniegumus un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību. Tas tiek īstenots, organizējot dažādus pasākumus, lekcijas, seminārus un diskusijas, no kuriem pirmais notiks jau šonedēļ.

«Runājot par tendencēm dizainā, mēs nerunāsim par to, kādā krāsā nokrāsot sienu. Mēs runāsim par dizainu kā kompleksu fenomenu kultūras, psiholoģiskā, komerciālā un vissvarīgāk — sociālpolitiskā kontekstā. Tādēļ īpaši svarīgi ir mēģināt paredzēt, kā izveidojusies politiskā situācija Latvijā varētu ietekmēt turpmāko valsts dizaina attīstību. Un kā dizains varētu reaģēt uz problēmām, kas būs jārisina vietējā un starptautiskā mērogā.  DIskusija pievērsies  dizainam kā sociālās aktivitātes formai,» stāsta viena no diskusijas dalībniecēm, Latvijas Dizaina gada balvas 2017 žūrijas pārstāve, arhitekte un Oslo Vesterdāles Mākslas, komunikāciju un tehnoloģiju augstskolas profesore Vēsma Kontere Makvilana.

Viņai diskusijā pievienosies interjera dizaina galerijas «Trentini» dibinātājs Mareks Nemme, Latvijas Dizaina gada balvas 2018 žūrijas pārstāvji — arhitekte, žurnāliste un izstāžu kuratore, Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāžu centra vadītāja Ieva Zībārte un mākslas kurators un teorētiķis, labdarības fonda «ABLV Charitable Foundation» mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags, kā arī dizaina biroja «H2E» radošais direktors un Latvijas Dizaina gada balvas organizators Holgers Elers. Diskusiju vadīs žurnāliste Agnese Kleina.

Latvijas dizaina gada balvas 2018 finālistu paziņošana un apbalvošana norisināsies 12. aprīlī, un diskusijas laikā tiks atklāta konkursa apbalvošanas ceremonijas norises vieta.

 

Vietu skaits diskusijā «Neseko tendencēm. Radi tās!» ir ierobežots, priekšroka tiks dota Latvijas Dizaina gada balvas 2018 darbu iesniedzējiem. Pasākums ir bez maksas, iepriekš aizpildot reģistrācijas anketu. Diskusija norisināsies 1. martā plkst. 17.00 kopstrādes telpā «Teikums», Gustava Zemgala gatvē 78, Rīgā.