Publicitātes foto

Šonedēļ, 20. un 23. martā, Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) notiks atšķirīgas modes industrijai veltītas vieslekcijas, kurās uzstāsies ārvalstu eksperti. Tās apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Ziņas Fold 19. marts, 2018

20. marts — ««Fashion Coin» un «Blockchain» kā jauna modes sistēma»

20. martā, plkst. 15.00 Rīgas modes nedēļas ietvaros LMA telpās norisināsies Baltijas modes federācijas organizētā bezmaksas lekcija «Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma» angļu un krievu valodā. Tajā būs iespējams uzzināt vairāk par jauno «Fashion Coin» modes ekosistēmu, kas balstās uz p2p (peer–to–peer) principiem.

Lekciju vadīs trīs blokķēdes un modes industrijas speciālisti: ukraiņu modes zīmola «Anna K» dizainere, «Fashion Coin» idejas un jaunās modes sistēmas autore Anna Kareņina, «LMG Group» izpilddirektors un Kijevas Modes dienu dibinātājs Kazbeks Bektursunovs (Ukraina), kā arī «Fashion GPS» dibinātājs un «Launchmetrics» līdzdibinātājs Edijs Malons (ASV).

Lekcijas galvenie mērķi ir iepazīstināt ar esošās modes sistēmas galvenajām problēmām un krīzes situācijām, piedāvāt risinājumus ekonomikas reālajā sektorā, izmantojot modernākās tehnoloģijas un risinājumus. Lekcijā tiks runāts arī par to, kādēļ šodienas modes sistēma ir novecojusi, kā arī par modes sistēmas ieguvumiem līdz ar «Fashion Coin» ieviešanu. Tāpat lektori stāstīs par jaunu projektu — «Blockchain Fashion Week», par kura daļu kļūs arī Rīgas modes nedēļa, un kura ietvaros tiks atlasītas dizaineru kolekcijas tirdzniecībai «Fashion Coin» platformā. Sadarbībā ar «Blockchain Fashion Week» šīs Rīgas modes nedēļas ietvaros notiks arī zīmola «Anna K» modes skate.

23. marts — institūta Polimoda lekcija par modes biznesa nākotni

23. martā, plkst. 15.00 LMA notiks modes ekonomista, vadošā Itālijas modes institūta Polimoda pārstāvja Nikolo Sbaraglias lekcija angļu valodā. Sbaraglias ir luksusa aksesuāru ražošanas menedžeris, specializējies produkta komunikācijas vadīšanā, kā arī ekonomists ar padziļinātām zināšanām statistikā. Pēc astoņiem darba gadiem modes biznesā, vadot divas kompānijas Ņujorkā, Sbaraglia atgriezies Itālijā, lai pasniegtu lekcijas Polimodas institūtā un savu praktisko pieredzi nodotu studentiem.

Lekcijā viņš stāstīs par tendencēm modes biznesā un industrijas attīstību kopumā. Lektors fokusēsies uz to, kā dizaineram definēt savu vietu lokālā kontekstā, lai mērķtiecīgi attīstītu savu zīmolu starptautiskā līmenī. Lekcijā tiks analizēti dažādi piemēri un tā ietvers tādas tēmas kā prasmes un produkta kvalitāte; idejas skice un gala produkts; produkta komunikācija; zīmola attīstība; uz biznesu orientēta mode. Lekciju ievadīs Marija Palaikaite, Polimodas absolvente, modes menedžere un tendenču prognozētāja no Lietuvas.

 

Abas lekcijas notiks Latvijas Mākslas akadēmijas K2 auditorijā, Kalpaka bulvārī 13, Rīgā.