Ilustrācija — FOLD

Uzņēmēji aicināti atsaukties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aicinājumam piedalīties starptautiska mēroga pasākumos — tirdzniecības misijā un nacionālajos stendos izstādēs ārzemēs. Tiem pieteikties iespējams vēl šomēnes un aprīlī.

Atbalsts Fold 14. marts, 2018

Tirdzniecības misija Lietuvā

LIAA sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu organizē daudznozaru tirdzniecības misiju Lietuvā, kas norisināsies šī gada 10.–11. maijā Viļņā. Pieteikties aicināti modes un interjera dizaina preču un aksesuāru, bērnu preču un apģērbu ražotāji, kā arī citi uzņēmēji, kas vēlas atrast partnerus Lietuvā.

Tirdzniecības misijas ietvaros notiks virkne pasākumu, kuros ražotājam būs iespēja pierādīt, cik mūsdienīgs un kvalitatīvs ir Latvijas piedāvājums. Tirdzniecības misijas laikā būs iespēja apmeklēt tirdzniecības vietas, tādējādi novērtējot konkurences un cenu līmeni, piedalīties svinīgā atklāšanas pasākumā un Nameja Balvas pasniegšanas ceremonijā, kā arī piedalīties kontaktbiržā, kurā būs Lietuvas veikalu, dizaina salonu, izplatītāju pārstāvji, kā arī citu nozaru pārstāvji.

Dalība kontaktbiržā ir bezmaksas. Uzņēmumiem jārēķinās ar savu pārstāvju komandējuma (transports, naktsmītne, dienas nauda) izmaksu segšanu, ka arī ar viesnīcas rezervēšanu.

Plašāka informācija pieejama LIAA mājaslapā.

Izstāde «NY Now 2018» ASV

Starptautiskā interjera dizaina priekšmetu izstāde «NY Now 2018» norisināsies 12.–15. augustā Ņujorkā, ASV. Izstāde notiek divreiz gadā, un tā ir viena no nozīmīgākajām dizaineru un ražotāju tikšanās vietām ASV, kas demonstrē labāko apgaismes, aksesuāru, tekstila un jaunāko tehnoloģiju jomā. Svarīgākais kritērijs, veicot zīmolu atlasi dalībai izstādē, ir produktu augstvērtīgā kvalitāte, inovatīvi risinājumi un tendences, kas ietver sevī gan mūsdienīgas nianses, gan radošus un individuālus risinājumus.

Dalībnieku atlasi dalībai nacionālajā stendā veiks LIAA pēc pieteikuma anketā iesniegtās informācijas. Dalībai tiks apstiprināti pretendenti, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši atlases kritērijiem. LIAA lems arī par stenda konceptu un dalībnieku izvietojumu, kā arī segs tā uzstādīšanas izmaksas. Dalībnieki var pretendēt uz finansiālu atbalstu.

Pieteikšanās atvērta līdz 26. martam. Plašāka informācija pieejama LIAA mājaslapā.

Izstāde «Kind+Jugend 2018» Vācijā

Latvijas bērnu mēbeļu un preču ražotāji aicināti pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «Kind + Jugend 2018», kas notiks šī gada 20.–23. septembrī Ķelnē, Vācijā.

Šī izstāde ražotājiem no visas pasaules dod iespēju prezentēt savus jaunākos produktus bērniem — mēbeles, tekstilizstrādājumus, rotaļlietas, apģērbus un apavus, bērnu grāmatas, preses izdevumus u.tml. Pērn izstādē savus produktus prezentēja 1200 dalībnieki no 50 valstīm, to apmeklēja 22 500 nozares pārstāvji.

Latvijas nacionālā stenda platība būs 130 kvadrātmetri, kuros vietas tiek piedāvātas 1–3 mēbeļu ražotājiem un 3–5 rotaļlietu preču ražotājiem. Stenda konceptu izstrādās un par dalībnieku izvietojumu stendā lems LIAA sadarbībā ar apstiprinātajiem dalībniekiem. LIAA segs arī organizatoriskās izmaksas, bet dalībnieki var pretendēt uz finansiālu atbalstu.

Pieteikšanās tiks atvērta aprīlī LIAA mājaslapas attiecīgajā sadaļā.