Publicitātes attēls

17. un 18. maijā jau piekto gadu Rīgā norisināsies konference «UX Riga», kas veltīta digitālo produktu dizainam. Tās ietvaros vienkopus pulcēsies starptautiski runātāji, autori un nozares profesionāļi, lai divu dienu garumā dalītos zināšanās par UX (User Experience), dizaina tendencēm un interneta lietotāju pieredzes veidošanu un lietojamību.

Ziņas Fold 16. maijs, 2018

«Fokusējies uz lietotāju un viss pārējais sekos,» ir globālās kompānijas «Google» filozofijas pamatā. «Apple» produkti ir ļoti populāri, jo uzņēmums tic, ka katrai detaļai ir nozīme, ja tā patīk lietotājam. «Facebook», «Amazon» un citas kompānijas uztic savai UX komandai labāko risinājumu realizēšanu savās vietnēs un lietotnēs. Tomēr izpratne par UX nav tikai globālu zīmolu priekšrocība, tā uzskata ikgadējās konferences «UX Riga» organizatori, «UX Riga» komanda un «Cube Systems».

Lietojamība ir par dzīves kvalitātes uzlabošanu un tehnoloģiju padarīšanu cilvēkam draudzīgu un intuitīvu. Konferencē tiks atklātas pieejamas metodes un runāts par to, kā sasniegt minēto.

17. maijs būs konferences diena, kad tās apmeklētājiem būs iespēja klausīties iedvesmojošos un izglītojošos stāstījumos no pasaules līmeņa lektoriem. Runātāju vidū būs aviokompānijas «KLM» UX vadītājs Vilberts Bāns (Wilbert Baan), «DesignThinkers Academy» dibinātājs Arne Van Osteroms (Arne van Oosterom), «Prezi» UX izpētes vadītāja Zuša Kovača (Zsuzsa Kovacs), aģentūras «Velvet» vadošais dizainers Amids Moradganžē (Amid Moradganjeh) un citi.

Pirmajā dienā notiks arī vairākas nelielas praktiskās darbnīcas, kurās būs iespēja piedalīties visiem konferences apmeklētājiem. Tās būs veltītas datu vizualizācijai, prototipēšanai, mobilo lietotņu dizainam, auditorijas izpētes tehnikām un citām tēmām.

Savukārt pilnas dienas darbnīcās, 18. maijā, interesenti varēs gūt padziļinātu ieskatu dizaina domāšanā un uz lietotāju orientēta dizaina izstrādē.

Konferencē gaidīti e–komercijas, pašapkalpošanās un e–kanālu vadītāji, uzņēmumu vadītāji, IT speciālisti un analītiķi, klientu attiecību vadītāji, mārketinga speciālisti, interneta vietņu satura autori, dizaineri, izstrādātāji, kā arī ikviens, kuru interesē veidot savu tīmekļa risinājumu orientētu uz lietotāju vajadzībām un caur to veicināt savu biznesu.

Rīkotāju mērķis jau vairāku gadu garumā ir Latvijā veicināt plašāku izpratni par lietojamības pamatprincipiem, lai vairotu uz lietotāju ērtībām orientētu e–risinājumu veidošanu gan privātajā, gan publiskajā sektorā.

 

Detalizēta konferences programma atrodama «UX Riga 2018» mājaslapā. Norises vieta — Latvijas Nacionālā bibliotēka, Mūkusalas iela 3, Rīga.