Ilustrācija — FOLD

4. jūnijā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) uzsākusi pieteikumu pieņemšanu atbalsta saņemšanai jaunuzņēmumu dalībai izstādēs, konferencēs un tiešajās vizītēs ārvalstīs. Pieteikties līdzfinansējumam iespējams līdz šī gada 3. jūlijam.

Atbalsts Fold 5. jūnijs, 2018

LIAA atbalsta mērķis ir jaunuzņēmumu dalības veicināšana izstādēs un konferencēs, kā arī tiešajās vizītēs pie potenciālā investora vai sadarbības partnera ārvalstīs. Atbalstu var saņemt jaunuzņēmumi ar augstas izaugsmes potenciālu, kuru pamatdarbība ir saistīta ar mērogojamu biznesa modeļu un inovatīvu produktu izstrādi, ražošanu vai attīstību.

Par inovatīvu produktu tiek uzskatīta prece vai pakalpojums ar augstu pievienoto, cita starpā tehnoloģisko, vērtību, kas nodrošina noteiktas jaunas preces vai pakalpojuma attīstību vai arī esošas preces vai pakalpojuma būtisku uzlabojumu.

Atbalsta pasākuma ietvaros tiks segtas komandējuma izmaksas (vienam komersantam ne vairāk kā divām personām), kas saistītas ar dienas naudu, naktsmītnēm, starpvalstu un starppilsētu ekonomiskās klases sabiedriskā transporta izmaksām; starptautiskās izstādes vai konferences organizatoru noteiktās izmaksas, kā arī izmaksas, kas saistītas ar dalības maksu, ekspozīcijas laukumu, stendu īri un citām vajadzībām; pievienotās vērtības nodoklis, ja atbilstoši attiecīgajiem normatīvajiem aktiem nodokļu un nodevu jomā komersants to nevar atgūt pilnā vai daļējā apmērā.

Programmai var pieteikties sīkie, mazie un vidējie uzņēmumi, kas nav vecāki par pieciem gadiem, un kuru ieņēmumi no saimnieciskās darbības pēdējā pārskata periodā kopā nav sasnieguši 300 000 eiro.

Vienam jaunuzņēmumam pieejamais maksimālais atbalsts ir 3800 eiro, finansējuma intensitāte — 70%. Atbalstāmo darbību īstenošanas termiņš ir no 2018. gada 4. jūnija līdz 2018. gada 31. decembrim.

Projektu iesniegumus līdz 3. jūlijam var iesniegt LIAA, Klientu apkalpošanas nodaļā darba dienās no plkst. 8.30 līdz plkst. 17.00 (trešdienās līdz plkst. 19.00) vai nosūtot pa pastu (ierakstītā vēstulē) Pērses ielā 2, Rīgā, LV–1442, vai sūtot uz elektroniskā pasta adresi liaa@liaa.gov.lv (noformētu elektroniska dokumenta veidā).

 

Detalizēta informācija atbalsta saņemšanas iespējām un nosacījumiem pieejama LIAA mājaslapā.