Publicitātes foto

Sociālais uzņēmums «BlindArt» nācis klajā ar jaunu produktu — interjera priekšmetu un aksesuāru kolekciju «BurBur». Dekoratīvie spilveni, pufi, somas un iepirkumu maisiņi veidoti no unikāla trīsdimensiju auduma, ko radījuši vājredzīgi un neredzīgi cilvēki.

Ziņas Fold 11. jūnijs, 2018

«BlindArt» ir sociālās uzņēmējdarbības platforma, kas kopš 2007. gada sniedz darba iespējas neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem, kā arī organizē dažādus projektus, kas attīsta viņu talantus un veicina iekļaušanos sabiedrībā. Līdz šim «BlindArt» savās aktivitātēs iesaistījis vairāk nekā 300 cilvēku ar redzes traucējumiem.

Iesākto turpina arī sociālā uzņēmuma jaunākais projekts «BurBur», kas tapis sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo biedrību, Latvijas Mākslas akadēmiju, Eiropas Sociālo fondu un finanšu attīstības institūciju «Altum».

Projekta gaitā četras neredzīgas un vājredzīgas sievietes veido piecus dažādus produktus, iedvesmojoties no senās japāņu šiborī tehnikas. Pielāgojot šo metodi mūsdienu estētiskajām prasībām un tehnoloģiskajām iespējām, tapis unikāls audums ar neparastu, reljefu faktūru. Kolekciju «BurBur» veido pufi, spilvendrānas, spilveni, četrstūrainas un trijstūrainas somas, kā arī iepirkumu maisiņi. Katra produkta izgatavošana ir laikietilpīgs un rūpīgs process — trīsdimensiju auduma sagatavošana vienam priekšmetam aizņem aptuveni 10 stundas, neieskaitot pārējos pēcapstrādes procesus. Katrs kolekcijas priekšmets ir roku darbs, un auduma faktūras panākšanai netiek izmantoti ne pildījumi, ne palīgmateriāli tā formas saglabāšanai. Rezultātā katrs priekšmets savā veidolā ir nedaudz atšķirīgs.

Projekta pārstāvji norāda, ka «BurBur» poliestera izstrādājumus iespējams lietot ikdienā, jo audums nezaudē savu faktūru. Tos ir iespējams arī mazgāt un tīrīt gan veļasmašīnā, gan ķīmiskajā tīrītavā, ievērojot kopšanas instrukcijas. Iedvesmojoties no dabas un apkārtējās vides, «BurBur» kolekcijai izvēlēta ogļu melnā, rudzupuķu zilā, koši sarkanā, lavandas violetā un betona pelēkā krāsa, taču, sazinoties ar «BlindArt», iespējams pasūtīt produktus arī citā krāsā, izmērā un formā.