Publicitātes attēls

Līdz 13. jūlijam atvērta pieteikšanās ISSP Skolas kursam «Attīstot fotogrāfijas valodu» — divu gadu garai neformālās izglītības programmai laikmetīgajā fotogrāfijā. Pasniedzēju vidū ir Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un nozares eksperti.

Ziņas Fold 18. jūnijs, 2018

ISSP Skola piedāvā kvalitatīvu, praksē balstītu izglītību Latvijas jaunajiem fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem kopš 2011. gada. Divu gadu programma «Atttīstot fotogrāfijas valodu» paredzēta dalībniekiem ar priekšzināšanām un nodrošina studentiem atvērtu, radošu un kritisku vidi, kurā attīstīt savu vizuālo valodu un individuālo pieeju fotogrāfijā. Strādājot pie dažādiem autorprojektiem Latvijas un ārvalstu speciālistu vadībā, studenti paplašina izpratni par fotogrāfiju kā mūsdienu mākslas mediju.

Skolā pasniedz vairāki pazīstami, pieredzējuši fotogrāfi — Iveta Gabaliņa (Vaivode), Ieva Epnere, Andrejs Grants, Arnis Balčus, Vika Eksta, kā arī kuratores Solvita Krese un Līga Lindenbauma, mākslas zinātniece Laine Kristberga un citi. Programmas ietvaros regulāri notiek arī vieslekcijas, kurās ar pieredzi dalās dažādu radošo profesiju pārstāvji un eksperti. Nodarbības notiek darba dienu vakaros Rīgas centrā, Berga Bazārā, līdzās šogad atvērtajai ISSP Galerijai. Programmas kopējais ilgums — divi mācību gadi jeb 18 mēneši. Mācību sākums — 2018. gada septembrī.

Šī gada ISSP Skolas absolventu izstāde «Tapt pārtapt» vēl līdz 22. jūnijam skatāma jaunajā Tallinas ielas radošajā kvartālā (Tallinas ielā 6). Izstādē redzamie jauno fotogrāfu darbi ir pārdomas par pieaugšanu, savu identitāti, seksualitāti un dzīves jēgu, pārkāpjot trauslo un grūti nosakāmo robežu starp jaunību un briedumu. Izstāde bez maksas apskatāma no trešdienas līdz sestdienai, no 13.00 līdz 19.00.

 

Aplūkot iepriekšējo gadu ISSP Skolas absolventu darbus, uzzināt vairāk par programmu un pieteikšanos iespējams skolas mājaslapā. Pieteikšanās termiņš — 13. jūlijs.