Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) septembrī aicina interesentus apmeklēt informatīvus, izglītojošus un uz uzņēmējdarbības attīstību vērstus bezmaksas seminārus gan Rīgā, gan citviet Latvijā, kā arī piedalīties hakatonā. Tāpat šomēnes turpinās uzņemšana LIAA Radošo industriju inkubatorā.

Atbalsts Fold 7. septembris, 2018

Uzņemšana Radošo industriju inkubatorā

Līdz 19. septembrim turpinās jauno dalībnieku uzņemšana LIAA Radošo industriju inkubatorā. Radošo industriju inkubatora pakalpojumi ir pieejami radošo industriju uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem. Tāpēc ar savu biznesa ideju iespējams pieteikties vienā no divām — pirmsinkubācijas (pavisam svaigām biznesa idejām) vai inkubācijas (jauniem uzņēmumiem) — programmām. Konsultatīvās komisijas sēde par uzņemšanu inkubatorā plānota oktobra pirmajā nedēļā. Plašāka informācija par uzņemšanu LIAA Radošo industriju inkubatorā un citos biznesa inkubatoros un to darbību pieejama LIAA mājaslapā.

Stāstu vakari «Lūst vai plīst» Rīgā un Ventspilī

11. septembrī plkst. 18.00 Radošo industriju inkubatorā (Elizabetes ielā 45/47, Rīgā) notiks pieredzes stāstu vakars «Lūst vai plīst». Katra stāsta misija ir parādīt pieredzes vērtību, iedvesmojot un iedrošinot klausītājus nebaidīties attīstīt biznesa idejas un doties uz priekšu, lai tur lūst vai plīst. Pasākumā stāstā par inovatīvu produktu radīšanas pieredzi dalīsies zīmola «be–with» vadītāja Anna Andersone, uzņēmuma «Story Hub» vadītājas, producentes ar plašu darba pieredzi radošajās industrijās Marta Kontiņa un Elizabete Palasiosa, kā arī mūziķe Marija Broča. Pasākumu moderēs virtuālās realitātes uzņēmuma «Vividly» dibinātāja Gunita Kuļikovska.

Nākamajā dienā, 12. septembrī, identiska formāta pasākums «Lūst vai plīst» norisināsies Ventspils Augstskolā (Inženieru ielā 101, Ventspilī). Tajā piedalīsies uzņēmuma «Greynut» vadītājs Kristians Līcis, «Overly» līdzdibinātājs un tehniskais direktors Gatis Zvejnieks, kā arī «Food factory» līdzdibinātājs un vadītājs Mārtiņš Iskrovs. Pasākumu moderēs LIAA Ventspils biznesa inkubatora vadītājs Guntis Čoders.

Abiem stāstu vakariem iespējams pieteikties līdz 10. septembrim, reģistrējoties LIAA mājaslapā.

Forums «Valsts atbalsta biznesu» Valmierā, Liepājā un Jelgavā

Ekonomikas ministrijas, valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM un LIAA rīkotajā forumā «Valsts atbalsta biznesu» aicināti piedalīties esošie un topošie dažādu nozaru uzņēmēji. Pasākuma ietvaros būs iespēja uzzināt par iespējām saņemt valsts atbalstu savam biznesam, uzklausīt uzņēmēju pieredzes stāstus un dibināt jaunus kontaktus. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar LIAA un ALTUM pakalpojumiem, Eiropas Savienības struktūrfondu iespējām, kā arī uzklausīs citu biznesmeņu pieredzes stāstus.

12. septembrī forums notiks Valmieras koncertzālē, 19. septembrī — Liepājas Olimpiskajā centrā, 26. septembrī — Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē «Kultūra». Forums «Valsts atbalsta biznesu» ir bezmaksas pasākums, ko var apmeklēt, reģistrējoties ALTUM mājaslapā, kur pieejama pilna foruma programma.

Seminārs «Radošās domāšanas tehnoloģijas» Jēkabpilī

19. septembrī plkst. 9.30 LIAA Jēkabpils biznesa inkubatorā (Brīvības ielā 116, Jēkabpilī) gaidāms praktisks seminārs «Radošās domāšanas tehnoloģijas». To vadīs psihoterapeits, uzņēmējs, biznesa treneris un starptautiski sertificēts vadības konsultants Māris Belte. Kā norāda rīkotāji, semināra mērķis ir «sekmēt topošo uzņēmēju praktiskās iemaņas tehnoloģisko risinājumu meklēšanā un jauno produktu attīstībai, izmantojot algoritmizētu radošo domāšanu». Seminārs plānots vairākās daļās, ietverot gan teorētisku ievadu domāšanas procesos, gan uzdevumu uzstādīšanu praktiskai to realizēšanai.

Semināram iespējams pieteikties līdz 18. septembrim, reģistrējoties LIAA mājaslapā.

Atvērto datu hakatons Rīgā

LIAA sadarbībā ar Latvijas atvērto tehnoloģiju asociāciju (LATA) rīko Atvērto datu hakatonu, kas 28. un 29. septembrī notiks Latvijas Valsts radio un televīzijas centra TV tornī, Zaķusalā. Hakatonā aicināti piedalīties radošie un tehnoloģiski domājošie biznesa ideju autori, programmatūru izstrādātāji, UI/UX eksperti, datu zinātnieki un matemātiķi, datu analītiķi, žurnālisti, datu kopienas aktīvisti, vizualizāciju eksperti, NVO un pašvaldību pārstāvji, kā arī tūrisma un transporta eksperti, un studenti. 24 stundu hakatona mērķis ir radīt inovatīvas tīmekļa vai mobilās lietotnes, kas balstītas uz atvērto datu izmantošanu un pielietošanu četros virzienos — transports, kultūra, reģioni un tūrisms. Hakatona dalībniekus konsultēs starptautiski atzīti eksperti un mentori. Labāko risinājumu autori saņems balvas. Plašāka informācija un reģistrēšanās — LATA mājaslapā. Darba valoda — angļu.