Foto — Anete Rūķe

Jāņa Pilābera dibinātais uzņēmums «Duck Woodworks» radījis līdzsvara dēli bērniem un pieaugušajiem «Džo». Daudzpusīgā attīstošā rotaļlieta no liekta saplākšņa kalpo arī kā rehabilitācijas un fitnesa instruments.

Ziņas Fold 26. septembris, 2018

Balansa šūpuļdēļi ir klasiska Valdorfa skolu un Montessori bērnu izglītības programmu rotaļlieta. «Duck Woodworks» to ir interpretējis mūsdienīgā dizainā ar savu jauno produktu «Džo». Līdzsvara dēlis rotaļu ceļā attīsta bērnu vestibulāro sistēmu un koordinācijas spējas, taču pieaugušie to var lietot fitnesam vai jogai, koncentrējoties uz konkrētām muskuļu grupām. «Džo» atturīgais dizains savienojumā ar bērna iztēli rotaļlietai piešķir neskaitāmus pielietojumus — tas var būt šūpulis, slidkalniņš, tilts, rotaļu mašīnu rampa vai kuģis.

Līdzsvara dēlis ir viegls, taču izturīgs — tikai 2 cm biezumā tas spēj noturēt līdz pat 150 kg smagu balansētāju. Visi dēļi ir izgatavoti no bērza saplākšņa un apstrādāti ar bišu vasku; pieejami modeļi arī ar valrieksta koka un oša apdari.

Uzņēmums «Duck Woodworks» darbību uzsāka 2015. gadā Cēsīs, ražojot koka virtuves dēlīšus, taču ar laiku ir paplašinājis piedāvāto produktu klāstu un izgatavo arī durvis, mēbeles un citas koklietas. Uzņēmums ir saņēmis atbalstu Valmieras biznesa inkubatorā un Cēsu pašvaldības grantu konkursā, un to vada Jānis Pilābers — galdnieks trešajā paaudzē, un viņa sieva Sandra Pilābere.

Balansa dēli «Džo» iespējams iegādāties «Duck Woodworks» mājaslapā, «Etsy» veikalā, kā arī izmēģināt un nopirkt dizaina, rotaļlietu un dāvanu veikaliņā «Mazā cilts», Hospitāļu ielā 5, Rīgā.