Adamovičas un Bušmaņa dizaina domāšanas darbnīca. Foto — no «Radi!» arhīva

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izsludinājusi pieteikšanos dalībai biznesa forumā «Uzņēmums 2.0 I Dizaina domāšana», kas 21. un 22. novembrī norisināsies Ventspilī. Forums būs veltīts dizaina domāšanai, kas teju ikvienas nozares uzņēmējam var palīdzēt sasniegt labākus rezultātus. Reģistrācija ir atvērta līdz 16. novembrim, taču foruma rīkotāji aicina pieteikties savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots.

Ziņas Fold 30. oktobris, 2018

LIAA biznesa forums vietējiem uzņēmumiem tiek organizēts jau devīto gadu, taču šoreiz tas tiek veltīts dizaina domāšanas metodei, kas ir vērsta uz lietotāju vajadzību apzināšanu un ātru risinājumu meklēšanu, rezultātā radot pieprasītus produktus un pakalpojumus. Pasākumā gaidāmi gan Latvijas uzņēmumu pieredzes stāsti par dizaina domāšanas pielietojumu uzņēmuma vadībā un preces vai pakalpojuma izstrādē, gan pasaules līmeņa domātāju lekcijas, kurās varēs vairāk uzzināt par dizaina domāšanas stratēģijām.

21. novembrī savos pieredzes stāstos dalīsies Latvijas uzņēmumi («Lattelecom», «Anatomy Next», «Vividly», «UX Design Agency» un citi), kas veiksmīgi ieviesuši dizaina domāšanu savā darbā. Uzstāsies arī Latvijas dizaineri un dizaina teorētiķi, tostarp Edgars Zvirgzdiņš, Maija Rozenfelde, Jeļena Solovjova, kas skaidros, kāpēc dizaineri ir pieprasīti un vajadzīgi arī ar dizaina nozari tieši nesaistītos uzņēmumos. Šajā dienā uzstāsies arī profesors Pīters Kellijs (Peter Kelly), kurš atklās, kādi dizaina domāšanas elementi ir «Apple», «Amazon» un citu miljoniem ASV dolāru vērtu uzņēmumu attīstības pamatā, savukārt izaugsmes treneris Pols Hjūzs (Paul Hughes) forumā runās par to, kā dizaina domāšanu var izmantot kā stratēģisku rīku uzņēmējdarbības veidošanā. Šajās lekcijās tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.

Foruma otrajā dienā, 22. novembrī, norisināsies trīs interaktīvas meistardarbnīcas, lai forumā izskanējušās atziņas varētu vēl labāk izprast, iesaistoties meistarklasēs un darbnīcās. Darbnīcās Pīteram Kellijam un Polam Hjūzam pievienosies industriālais dizainers Čārlzs (Charles) Bušmanis un «Creativity Lab» dibinātāja Latvijā Signe Adamoviča, lai praktiski parādītu, kā dizaina domāšanu izmantot uzņēmuma attīstībā. Darba valoda meistarklasēs — angļu.

 

Biznesa forums «Uzņēmums 2.0 I Dizaina domāšana» notiks 21. un 22. novembrī teātra namā «Jūras vārti», Karlīnes ielā 40, Ventspilī. Pasākums ir atvērts ikvienam interesentam un apmeklējams bez maksas, taču ar iepriekšēju pieteikšanos. Reģistrēšanās un pilna pasākuma programma pieejama foruma interneta vietnē.