Ilustrācija — FOLD

Novembra izskaņā un decembra sākumā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aicina uzņēmējus reģistrēties dažādiem uz biznesa attīstību vērstiem pasākumiem. Notiks gan semināri, gan tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem, savukārt Latvijas mēbeļu ražotājiem ir iespēja pieteikties dalībai Latvijas kopstendā starptautiskajā izstādē «Stockholm Furniture Fair 2019».

Atbalsts Fold 20. novembris, 2018

Uzņēmēju dalība Latvijas Republikas amatpersonas vizītē Austrijā

Latvijas uzņēmējiem, tostarp jaunuzņēmumu pārstāvjiem un inovatīvu produktu radītājiem, ir iespēja piedalīties delegācijas sastāvā Latvijas Republikas amatpersonas (amatpersona tiks precizēta) vizītē augsta līmeņa Āfrikas–Eiropas foruma ietvaros, kas Vīnē, Austrijā, notiks šī gada 18. decembrī. Foruma laikā tiks organizētas apaļā galda diskusijas, atsevišķas tikšanās ar citiem konferences dalībniekiem un dažādiem jautājumiem veltīti paralēlie pasākumi.

Interesenti aicināti reģistrēties dalībai forumā līdz 25. novembrim. Plašāka informācija pieejama LIAA mājaslapā.

Izstāde «Stockholm Furniture Fair 2019»

Latvijas mēbeļu ražotāji aicināti pieteikties dalībai Latvijas kopstendā starptautiskajā izstādē «Stockholm Furniture Fair 2019», kas 2019. gada 5.–9. februārī notiks Stokholmā, Zviedrijā. Tā ir vadošā mēbeļu izstāde Skandināvijā, kas pērn pulcēja 700 dalībniekus un 40 000 nozares speciālistu. Latvijas stenda platība būs 70m2, piedāvājot vietas ne vairāk kā četriem uzņēmumiem. Dalībnieki tiks atlasīti, vadoties pēc pieteikuma formā iesniegtās informācijas, izvērtējot to atbilstību izvirzītajiem kritērijiem. Dalības maksa pasākumā un vieta stendā veido aptuveni 5600 eiro lielas izmaksas. Uzņēmumiem pašiem jāsedz mārketinga, eksponātu transportēšanas, kā arī darbinieku komandējuma izmaksas, taču dalībnieki var pretendēt uz finansiālu atbalstu šo izdevumu segšanai.

Plašāka informācija pieejama LIAA mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 4. decembrim.

Latvijas–Dānijas radošo industriju sadarbības pasākums

Atzīmējot Latvijas un Dānijas sadarbību vērienīgajā Tabakas fabrikas projekta īstenošanā, kā arī citās radošo industriju aktivitātēs abās valstīs, interesenti ir aicināti apmeklēt tīklošanās pasākumu «Sadarbības iespēju veicināšana starp Dāniju un Latviju radošajās industrijās», kas Rīgas biržā notiks 7. un 8. decembrī.

Pasākuma ietvaros būs iespēja dzirdēt nozares ekspertu un pieredzējušu uzņēmēju uzstāšanās, piedalīties darbnīcās, iepazīties ar dizaina nozares aktualitātēm, uzņēmumiem un to vadītājiem no Dānijas, kā arī dibināt starptautiskus kontaktus ar profesionālu moderatoru atbalstu. Pasākuma darba valoda — angļu. Dalība ir bez maksas, reģistrēšanās līdz 5. decembrim — obligāta. Pasākuma programma pieejama šeit.

Tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem

18. decembrī Rīgā notiks uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem, kurās interesenti aicināti izrunāt ar eksportu un konkrēto mērķtirgu saistītos jautājumus.

Šajā reizē būs iespējams pieteikt tikšanos ar LIAA pārstāvjiem Apvienotajos Arābu Emirātos, Amerikas Savienotajās Valstīs, Baltkrievijā, Dānijā, Francijā, Itālijā, Japānā, Kazahstānā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Singapūrā, Somijā, Vācijā un Zviedrijā. Tiem uzņēmējiem, kas interesējas par starptautisko tehnoloģiju pārnesi un biznesa sadarbību ārvalstīs, kontaktbiržā būs iespēja tikties arī ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā darbiniekiem. Interesenti aicināti sekot līdzi reģistrācijas izziņošanai LIAA mājaslapā.