Foto — Nora Vrubļevska

Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs laidis klajā uzlīmju albumu «Lokosalīme», kas draudzīgā veidā iepazīstina mazos muzeja apmeklētājus ar tvaika lokomotīvi un ļauj radoši darboties. Tas tapis sadarbībā ar ilustratori Annu Vaivari, kuras sirsnīgie zīmējumi uzrunā gan bērnus, gan pieaugušos.

Ziņas Fold 14. decembris, 2018

Dzelzceļa muzeja jaunā suvenīra — uzlīmju albuma «Lokosalīme» centrālais tēls ir tvaika lokomotīve, kuras uzbūvi albuma īpašnieks pēc saviem ieskatiem aicināts papildināt ar vairāk nekā simts dažādām jautrām un krāsainām uzlīmēm — lokomotīves detaļām un citiem iztēli rosinošiem tēliem, pasažieriem, zvēriem un asprātīgām detaļām. Piepildot albumu katrs bērns (vai pieaugušais) iegūst savu oriģinālu mākslas darbu. Uzlīmju albums tapis, Dzelzceļa muzejam sadarbojoties ar mākslinieci Annu Vaivari, un tas īpaši iepriecinās bērnus vecumā no 3 līdz 10 gadiem. Anna Vaivare ir arhitekte un ilustratore, kura meistarīgi zīmē komiksus un ilustrācijas, nereti atjautīgi vizualizējot arī sarežģītu vēstījumu. Viņa ilustrējusi vairākas grāmatas, sadarbojusies ar žurnālu izdevējiem un citiem radošo industriju pārstāvjiem. Annas darbi iekļauti Latvijas un starptautiskās izstādēs.

28. decembrī plkst. 15.30 Dzelzceļa muzejā notiks uzlīmju albuma «Lokosalīme» atklāšanas pasākums «Atmodini Loko kopā ar muzeja kaķi Pērļuku» — svinības ar dažādām aktivitātēm ģimenēm ar bērniem. Ieejas biļeti pasākumā, kurā iekļauts uzlīmju albums, iespējams iegādāties Dzelzceļa muzeja kasē, Uzvaras bulvārī 2a, Rīgā. Arī turpmāk albums «Lokosalīme» būs pieejams Dzelzceļa muzejā.