Latvijas Dizaina gada balvas vizuālā identitāte — «H2E»

No šodienas, 14.janvāra, sākusies darbu pieteikšana nacionālas nozīmes dizaina apbalvojumam — Latvijas Dizaina gada balvai 2019 (LDGB). Dizaineri aicināti bez maksas pieteikt savus darbus balvai mājaslapā līdz šī gada 14. februāra plkst. 12.00. Savukārt 24. janvārī notiks seminārs par to, kā veiksmīgi pieteikt darbus konkursam.

Ziņas Fold 14. janvāris, 2019

LDGB norisinās trešo gadu un šogad tās vēstījums ir «Dizains ir darbība», izceļot dizainu kā mērķtiecīgu radīšanas, risināšanas un uzlabošanas procesu. Šogad būtiskas izmaiņas ieviestas LDGB 2019 vērtēšanas procesā, un pirmo reizi  20 konkursa finālistiem būs iespēja prezentēt savu iesniegto darbu gan žūrijai, gan publikai.

«Aicinām dizainerus iesniegt savus labākos aizvadītā gada darbus, lai dalītos pieredzē, iegūtu profesionālu analīzi, kritiku no dizaina jomas starptautiskiem profesionāļiem, kā arī gūtu iedvesmu nākamajiem darbiem! Dizaina balvas mērķis ir identificēt un runāt par labāko Latvijas dizainā, apbalvot un izcelt talantīgākos cilvēkus, komandas, kas radījuši kvalitatīvu, augstiem standartiem atbilstošu, pasaules līmeņa dizainu,» stāsta konkursa organizatore, dizaina biroja «H2E» vadošā dizainere Ingūna Elere.

Iesniegtos darbus šogad vērtēs Viktorijas un Alberta muzeja Dizaina, arhitektūras un digitālās mākslas nodaļas vadītājs, kā arī 2018. gada Londonas dizaina biennāles radošais direktors Kristofers Tērners (Cristopher Turner, Lielbritānija), dizainere un zīmola «Talented» dizainere un līdzīpašniece Indra Komarova (Rīga, Latvija), starpdisciplināras dizaina studijas «Dotdash» direktore ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi dizainā Despina Makris (Despina Macris, Austrālija), LDGB pirmā gada uzvarētāja, uzņēmuma «Infogram» vadošais produktu dizainers Jānis Godiņš (Latvija), dizaina biroja «Fjord» un «Accenture Interactive» Helsinku biroja dizaina nodaļas vadītājs un radošais direktors Daniels Bošs (Daniel Bosch, Somija) un balvas ieguvējs Londonas Dizaina biennālē 2018, dizainers Artūrs Analts (Latvija). 2. aprīlī ikviens interesents varēs žūrijas pārstāvjus satikt klātienē konferencē, kur viņi uzstāsies ar publiskām prezentācijām.

Savukārt 24. janvārī no plkst. 16.00 pirmoreiz notiks seminārs «Kā pieteikt darbus konkursam, lai uzvarētu?», kurā balvas organizatori izstāstīs būtiskākās lietas, lai sagatavotu kvalitatīvu, pārliecinošu pieteikumu, kā arī atbildēs uz interesējošiem jautājumiem. Pieteikties semināram var līdz 20. janvārim, sūtot pieteikumu uz info@designaward.lv.

20 labāko darbu apbalvošanas ceremonija notiks 3. aprīlī. Iepriekšējā gada uzvarētāju darbus var aplūkot šeit.

LDGB iniciators ir Latvijas Kultūras ministrija, konkursu organizē dizaina birojs «H2E» sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Mākslas akadēmiju.  Balvas lielais partneris — «Accenture».

Darbus konkursā var pieteikt līdz 2019. gada 14. februāra plkst. 12.00 LDGB mājaslapā.