Attēls — Zigmunds Lapsa

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) uzsācis pieteikumu pieņemšanu trīs konkursiem: starptautiskajam pilnmetrāžas filmu konkursam, «Short Riga» starptautiskajam konkursam un «Short Riga» Baltijas mūzikas video konkursam.

Ziņas Fold 21. marts, 2019

Riga IFF starptautiskais pilnmetrāžas filmu konkurss meklē inovatīvu kino valodu un izteiksmīgu autora rokrakstu Baltijas jūras reģiona (Dānija, Igaunija, Krievija, Latvija, Lietuva, Polija, Somija, Vācija, Zviedrija) ietvaros. Pieteikumiem nav žanra ierobežojumu — tiek gaidīts gan dokumentālais, gan animācijas kino, spēlfilma vai starpžanru veikums. Konkursa programmai tiks atlasītas desmit pilnmetrāžas filmas (vismaz 60 minūšu garas), un to mērķis ir stāstīt par pārmaiņām un vadošajām noskaņām kinovalodā šajā reģionā, paužot Riga IFF pārdomas par rītdienas kino šodien. Pieteiktajām filmām jābūt pabeigtām pēc 2018. gada jūlija. Darbu konkursā var iesniegt līdz šī gada 7. jūnijam.

Savukārt starptautiskajā konkursā «Short Riga» līdz 7. jūnijam autori aicināti pieteikt līdz 30 minūtēm garas īsfilmas, kas pabeigtas pēc 2018. gada 1. janvāra (Latvijā veidotās filmas — pēc 2019. gada 1. janvāra). Festivāla kuratori izrādīšanai atlasīs 35 interesantākos pieteikumus animācijā, spēlfilmā, dokumentālajā vai eksperimentālajā filmā no visas pasaules.

Trešais, «Short Riga» Baltijas mūzikas video konkurss (BMV) tiecas apliecināt, ka mūzikas video ir patstāvīgs un jaudīgs īsais formāts. Kuratori meklē video, kas izaicina auditoriju, kā arī paplašina formāta, satura un mākslas robežas. Konkursam izraudzīto darbu seanss tiks veidots kā īpašs notikums — video veidotāju, mūzikas autoru, kuratoru, starptautiskās žūrijas un publikas sastapšanās. Konkursā tiek pieņemti tikai oficiālie mūzikas videoklipi, kurus veidojusi radošā komanda no Lietuvas, Latvijas vai Igaunijas (mūzikas izcelsme nav atlases kritērijs). Garuma ierobežojums netiek piemērots, taču darbiem ir jābūt tapušiem pēc 2018. gada jūnija. BMV konkursa termiņš — šī gada 9. augusts.

Riga IFF sestais cēliens šoruden norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim. Kā ierasts, festivāla programma ietver trīs konkursus, dažādas tematiskās apakšprogrammas, daudzveidīgus kino industrijas pasākumus un aktuālas publiskas diskusijas. Uzzināt vairāk par festivālu un iegūt detalizētu informācija par konkursa nosacījumiem, termiņiem un balvām iespējams tā mājaslapā.