Publicitātes attēls

Modes un tekstila industrijas profesionāļi, ražotāji un to pārstāvji, aģenti, izplatītāji, tirdzniecības organizāciju un nozares asociāciju pārstāvji, kā arī modes dizaineri, aicināti 26.–28. aprīlī apmeklēt lielāko modes un tekstila izstādi Baltijā «Baltic Fashion & Textile Riga 2019» Ķīpsalā. To papildinās vairāki semināri un kontaktbirža.

Ziņas Fold 23. aprīlis, 2019

No 26. līdz 28. aprīlim izstādē «Baltic Fashion & Textile Riga 2019» Ķīpsalā savu produkciju prezentēs uzņēmumi no vismaz 11 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Polijas, Krievijas, Itālijas, Apvienotās Karalistes, Bulgārijas un citām. Izstādē būs plaši pārstāvēti audumu ražotāji, pieejams šūšanas piederumu, mājas tekstila un interjera audumu klāsts, kā arī šūšanas iekārtas un ekipējums industriālajiem ražotājiem. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un iegādāties dažādu modes dizaineru radītos apģērbus. Izstādi papildinās pasākumu programma.

Pirmajā dienā, 26. aprīlī, plkst. 10.00 notiks Latvijas Tehnoloģiju centra organizēts bezmaksas seminārs «Tekstila industrija un biznesa kultūra Latvijā un Baltijas valstīs», kurā uzstāsies Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntis Strazds, Lietuvas Inovāciju centra eksperts Rimants Serva (Rimantas Serva), Zviedrijas Tirdzniecības un investīciju padomes konsultante Arta Munkena. Pieredzes stāstā dalīsies «Artex Latvia» pārstāve Kristīne Rudzīte–Žogla. Seminārs notiks angļu valodā, reģistrācija atvērta līdz 23. aprīlim.

Savukārt plkst. 12.00 norisināsies bezmaksas seminārs «Mode un dizains: modes industrija un tendences». Tajā uzņēmējs, Miņu universitātes profesors un pētnieks Migels Anželu Karvaļu (Miguel Angelo Carvalho) no Portugāles stāstīs par produktivitāti apģērbu rūpniecībā. Tiks apspriests komandas veidošanas nozīmīgums, darbaspēka un materiālu izmaksu pārvaldība, produktivitātes un elastīguma palielināšana, kā arī ražošanas plānošana un komandas ātrās reaģēšanas filozofija. Lektors ir tekstila ražošanas inženieris, ieguvis maģistra grādu dizainā un mārketingā, kā arī inženierzinātņu doktora zinātnisko grādu tekstila tehnoloģijās. Seminārā uzstāsies arī «Carlin Creative Trend Bureau» pārstāve Pavina Suvanlazī (Pavina Souvanlasy) no Francijas, kura atklās aktuālās krāsas un iedvesmas avotus 2020.–2021. gada rudens–ziemas sezonai. Seminārs notiks angļu valodā, un tam jāreģistrējas līdz 24. aprīlim.

«Baltic Fashion & Textile Riga 2019» notiks arī kontaktbirža, kurā 26. aprīlī no plkst. 12.00 līdz 17.00 nozares profesionāļiem būs iespēja veidot noderīgus, starptautiskus kontaktus. Organizatori informē, ka šogad īpaši sadarboties vēlas uzņēmēji no Zviedrijas, kas meklē sadarbības partnerus. Reģistrēties kontaktbiržai iespējams līdz 23. aprīlim.

 

Izstāde «Baltic Fashion & Textile Riga 2019» norisināsies 26.–28. aprīlī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Ķīpsalas ielā 8, Rīgā. Plašāka informācija un pasākuma programma pieejama izstādes mājaslapā.