Attēls — «Worth» partnerību projekts

Izsludināta trešā pieteikšanās «Worth» partnerību projekta konkursā, kurā aicināti piedalīties modes un dzīvesstila produktu industrijās strādājošie dizaineri, amatnieki, jaunuzņēmumi, tehnoloģiju uzņēmumi un mazie un vidējie ražotāji. «Worth» mērķis ir atbalstīt starptautiskas sadarbības, kuru rezultātā top inovatīvi un dizainā balstīti produkti un risinājumi. Pieteikšanās noslēgsies 2019. gada 31. oktobrī.

Atbalsts Fold 29. maijs, 2019

«Worth» partnerību projekts ir Eiropas Savienības EASME–COSME programmas finansēta iniciatīva mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam radošo industriju nozarēs, kas rada apģērbus, tekstilizstrādājumus, mēbeles, interjera priekšmetus, ādas izstrādājumus, juvelierizstrādājumus un aksesuārus. Tā dalībnieki nāk no 28 ES un COSME dalībvalstīm un strādā pie dizainā balstītiem, starpdisciplināriem projektiem un idejām ar pievienoto vērtību, izmantojot inovatīvus risinājumus un tehnoloģiju priekšrocības.

Iepriekšējos divos uzsaukumos «Worth» programmā iekļuvuši 90 projekti, un līdz 2021. gadam plānots atbalstīt 150 projektus. Lai pieteiktos dalībai programmā, dizaineriem, amatniekiem, uzņēmējiem jāiesniedz sava ideja vai projekta piedāvājums un jābūt ieinteresētiem sadarboties, radīt un strādāt pie inovatīviem risinājumiem starptautiskā līmenī.

Pēc reģistrēšanās un atbilstības pārbaudes pabeigšanas «Worth» potenciālo sadarbības partneri piedāvā atrast savā datu bāzē, ko šobrīd veido 1600 dizaineri, amatnieki, mazie un vidējie uzņēmumi un tehnoloģiju kompānijas. Partnerību var veidot divi vai trīs partneri, pārstāvot vismaz divas dažādas valstis. Pieteikumu vērtēšanā izšķiroša būs projekta ideja un iesaistīto spējas to praktiski realizēt.

Apstiprinātie «Worth» programmas dalībnieki saņems finansiālu atbalstu 10 000 eiro apmērā idejas attīstīšanai, partnerības profilam pielāgotas apmācības un mentoru atbalstu, iespēju prezentēt savu projektu divos starptautiskos dizaina pasākumos, atbalstu publicitātes nodrošināšanā un kontaktu dibināšanā.

 

Uzzināt par programmas pieteikšanās nosacījumiem, reģistrēties, kā arī iepazīties ar iepriekš atbalstītajām partnerībām, to dalībniekiem un produktiem iespējams «Worth» mājaslapā. Aktuālā konkursa termiņš ir 2019. gada 31. oktobris. Nākamais konkurss gaidāms 2020. gadā.