Publicitātes attēls

16.–18. maijā jau piekto gadu Rīgā norisināsies konference «UX Riga», kas veltīta digitālo produktu dizainam. Tās ietvaros vienkopus pulcēsies starptautiski runātāji, eksperti, profesionāļi un entuziasti no Latvijas un ārvalstīm, lai trīs dienas dalītos zināšanās par UX (User Experience), dizaina tendencēm, interneta lietotāju pieredzes veidošanu un nākotnes izaicinājumiem.

Ziņas Fold 2. maijs, 2019

Konference «UX Riga» ir izaugusi par starptautiski atzītu Eiropas mēroga nozares pasākumu. Šogad konference pulcēs ne tikai lietotāju pieredzes speciālistus, bet arī produktu veidotājus, īpašniekus, klientu servisa vadītājus un mārketinga speciālistus, jo arī šajās nozarēs veidojas pieprasījums pēc patērētājam pielāgotiem produktiem. «Pozitīva lietotāju pieredze un ērti lietojami digitāli risinājumi — mājaslapas, internetveikali, mobilās lietotnes — ir svarīgi katra mūsdienīga uzņēmuma efektīvai darbībai un attīstībai. Patērētāji to jau uzskata par normu,» komentē Renārs Jansons, «UX Riga» dibinātājs un organizators.

Galvenie konferences pasākumi norisināsies 16. maijā, kad tās apmeklētājiem būs iespēja klausīties iedvesmojošos un izglītojošos stāstījumos no pasaules līmeņa lektoriem. Runātāju vidū būs grāmatas «Mapping Experiences» autors un uzņēmuma «Mural» klientu pieredzes vadītājs Džims Kalbahs (Jim Kalbach), mākslinieks un radošais programmētājs Andres Refsgards (Andreas Refsgaard), uzņēmuma «andEnd» dibinātājs un grāmatas «Ends Book» autors Džo Makleods (Joe Macleod) un citi. Lektori pievērsīsies stratēģiskai produktu izveidei, uz lietotāju orientētai dizaina domāšanai un klientu pieredzei pēc pakalpojuma lietošanas beigām. Apmeklētāji varēs apmeklēt kādu no astoņām mini meistarklasēm, lai apgūtu praktiskas iemaņas.

Pilnas dienas darbnīcās, 17. maijā, interesenti varēs gūt padziļinātu ieskatu kādā no piedāvātajām metodēm — pieredzes kartēšanā, mašīnmācīšanās, klientu attiecību izbeigšanā un pakalpojumu prototipēšanā.

18. maijā, diskusiju un pieredzes apmaiņas dienā «UX Camp» ietvaros lietotāju pieredzes veidotāji tiek aicināti izmantot iespēju pašiem kļūt par runātājiem vai nodarbību vadītājiem, piedāvājot apmeklētājiem savu tēmu, diskusiju vai problēmu risināšanas darbnīcu.

Konferencē gaidīti e–komercijas, pašapkalpošanās un e–kanālu vadītāji, uzņēmumu vadītāji, IT speciālisti un analītiķi, klientu attiecību vadītāji, mārketinga speciālisti, interneta vietņu satura autori, dizaineri, izstrādātāji, kā arī ikviens, kuru interesē veidot savu tīmekļa risinājumu orientētu uz lietotāju vajadzībām un caur to veicināt savu biznesu.

Konferenci «UX Riga» organizē biedrība «UX Riga» un «Cube Systems» sadarbībā ar «Tet», «Accenture», un «Oracle». Rīkotāju mērķis jau vairāku gadu garumā ir Latvijā veicināt plašāku izpratni par lietojamības pamatprincipiem, lai vairotu uz lietotāju ērtībām orientētu e–risinājumu veidošanu gan privātajā, gan publiskajā sektorā.

Detalizēta konferences programma atrodama «UX Riga» mājaslapā. Norises vieta — Latvijas Nacionālā bibliotēka, Mūkusalas iela 3, Rīga.