Publicitātes attēls

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP nākusi klajā ar jaunumu — Komerciālās fotogrāfijas meistarklašu ciklu labāko Baltijas komerciālo fotogrāfu vadībā. Profesionāli fotogrāfi, kā arī tie, kuri vēlas saistīt savu karjeru ar šo nozari, aicināti iegūt padziļinātu izpratni par darbu modes, portretu, bērnu, arhitektūras un kāzu fotogrāfijā, kā arī uzzināt vairāk par fotografēšanu žurnāliem. Sešas meistarklases notiks sestdienās, sākot no novembra līdz 2020. gada februārim.

Izglītība Fold 30. oktobris, 2019

ISSP Komerciālās fotogrāfijas meistarklases dalībniekiem sniegs iespēju papildināt savas profesionālās prasmes, uzlabot attēlu uzņemšanas iemaņas, vienlaikus attīstot savu radošo vīziju un ieguldot karjeras attīstībā. Atšķirībā no mūsdienās iecienītās pašmācības internetā, meistarklases ļauj paplašināt arī kontaktu loku, satiekot klātienē kolēģus un domubiedrus, kā arī ielūkoties industrijas profesionāļu darba aizkulisēs un saņemt atbildes uz jautājumiem.

Sešu meistarklašu cikls sāksies 23. novembrī, kad modes fotogrāfs Jegors Zaika (Jegor Zaika, Latvija/Krievija) dalīsies savā 20 gadu starptautiskajā pieredzē, caur piemēriem apskatot fotosesijas veidošanas procesu no idejas attīstīšanas un plānošanas līdz attēlu atlasei un retušai. Zaika, kura darbi publicēti tādos prestižos nozares izdevumos kā «Vogue», «Harper’s Bazaar», «Elle» un «GQ», stāstīs par karjeras veidošanu modes fotogrāfijā un ikdienā neredzamo industrijas seju.

7. decembrī meistarklase notiks pie viena no Latvijas pazīstamākajiem portretu fotogrāfiem — Artūra Kondrāta, kurš demonstrēs, kā norit darbs viņa studijā. «Ja tu esi fotogrāfs, tev ir nevis trīs, bet 103 veidi, kā nobildēt cilvēku,» saka Kondrāts, kurš īstenojis vairākus popularitāti guvušus fotoprojektus, kā arī aktīvi strādā ar izdevniecībām un individuālajiem pasūtījumiem.

 

2020. gada 11. janvārī Rīgā viesosies Igaunijas pazīstamākā bērnu modes fotogrāfe ar plašu starptautisku pieredzi Katrīna Tanga (Katrina Tang), kura savā praksē veiksmīgi apvieno pasūtījuma darbus pasaules vadošajiem modes zīmoliem ar personiskajiem projektiem. Pēc Tangas prezentācijas katram dalībniekam būs iespēja piedalīties īpaši organizētā fotosesijā, iemūžinot bērnus viņu ikdienas vidē.

25. janvārī ikviens fotogrāfs, kurš jau strādā vai vēlas uzsākt savu ceļu kāzu fotogrāfijas žanrā, aicināts smelties iedvesmu un zināšanas no divkārtējās Latvijas Labākā kāzu fotogrāfa titula ieguvējas, starptautisku konkursu laureātes Intas Lankovskas. Lankovska dalīsies padomos karjeras attīstībā un atklās, kā saglabāt personisku pieeju un vīziju šobrīd tik pārsātinātajā kāzu fotogrāfijas nozarē.

8. februārī viens no Igaunijas izcilākajiem jaunās paaudzes arhitektūras fotogrāfiem Tonu Tunnels (Tõnu Tunnel) stāstīs par savu pieredzi un dalīsies ar tehniskiem padomiem, fotografējot dažādas celtnes un arhitektoniskas struktūras. Pēc ievadlekcijas dalībnieki kopā ar Tunnelu izies ielās, lai nostiprinātu jauniegūtās zināšanas, fotografējot Rīgas arhitektūru.

Cikla noslēdzošā meistarklase 29. februārī veltīta fotogrāfijai žurnāliem jeb «editorial photography». To vadīs Aiga Rēdmane — viena no pieprasītākajām un aktīvākajām modes un portretu fotogrāfēm Latvijā, kura veido vāku, interviju un stila lapu fotogrāfijas lielākajiem Latvijas žurnāliem kopš 2011. gada.

Meistarklases notiks sestdienās Rīgas centrā, Berga Bazārā ISSP Galerijas telpās. Artūra Kondrāta meistarklase notiks fotogrāfa studijā Pārdaugavā. Cena par vienu meistarklasi ir 100 eiro, bet, piesakoties uz vairākām, pieejamas atlaides. Papildu informācija un pieteikšanās meistarklasēm ISSP mājaslapā.