Jauno modes dizaineru konkurss 2017. gadā. Melānijas Vilkas kolekcija. Publicitātes foto

Novembra pēdējā nedēļā jau trešo reizi norisināsies jauno modes dizaineru konkurss «Meringue». Konkursa fināla modes skate notiks 25. novembrī plkst. 18.30 kultūras notikumu vietā «Hanzas perons». Savukārt 26. novembrī plkst. 11.00 interesenti tiek aicināti uz konferenci «Cīņa par skaisto» Kaņepes kultūras centrā, kurā nozares profesionāļi no Latvijas, Itālijas, Čehijas un Maķedonijas diskutēs par modes un dizaina nozīmi sabiedrībā.

Ziņas Fold 8. novembris, 2019

No konkursam iesūtītajiem 20 pieteikumiem finālam ir kvalificējušās vienpadsmit kolekcijas, kuru autori ir Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas jaunie dizaineri. Konkursa kolekcijas vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētāja būs modes žurnāliste un Milānas Jaunās mākslas akadēmijas profesore Ļuba Popova. Modes skates noslēgumā tiks demonstrēta konkursa «Meringue» vēstneses, modes dizaineres Laimas Jurčas kolekcija «Illuminated», kas radīta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī skatītājus priecēs modes dizaineres Ivetas Vecmanes jaunākā kolekcija.

 

Šī gada konkursa devīze «Cīņa par skaisto» ir radīta ar mērķi raisīt pārdomas par modes dizaina lomu plašākā kontekstā un katra modes dizainera nosacīto varu un atbildību veicināt dizaina saprātīgu lietošanu. Tēmas iedvesma meklējama 6. gs. austrumu karavadoņa Sun Dzina gudrībā, kurš motivē doties cīņā, lai pastāvošajā haosā iezīmētu kārtību un novilktu robežas, kā rezultātā iestātos miers.

 

Konkursa «Meringue» īstenošanā sadarbojas topošie modes menedžeri un jaunie modes dizaineri. Tā kuratores ir biedrības «Latvijas Modes palāta» direktore Dita Danosa un LKA Latvijas Kultūras koledžas Modes un dizaina virziena vadītāja Daina Gāga–Ēķe.

 

Vairāk par pasākumiem iespējams uzzināt «Meringue» Facebook lapā. Uz konkursa fināla modes skati aicināts ikviens interesents. Biļetes pieejamas šeit.