Zīmola «Māsa» apakšveļa. Publicitātes foto

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju inkubatorā noslēdzies septītais biznesa ideju atlases konkurss atbalsta un pakalpojumu saņemšanai radošajās nozarēs. Šoreiz inkubatorā uzņemti septiņi uzņēmumi inkubācijas un divdesmit biznesa ideju autori pirmsinkubācijas atbalsta programmā.

Ziņas Fold 13. novembris, 2019

Rudens uzņemšanā ceturto daļu pieteikumu veidojušas modes industrijas pārstāvju idejas. Pārējās biznesa idejas bijušas ļoti daudzveidīgas, piedaloties produktu dizaineriem, mobilo lietotņu izstrādātājiem, filmu studijām un arhitektūras uzņēmumiem. «Priecē, ka inkubators joprojām ir pieprasīts un vajadzīgs jaunajiem radošo industriju uzņēmējiem. To pierāda saņemto pieteikumu skaits un sīvā konkurence — uz 20 vietām pirmsinkubācijas programmā pretendēja 37 ideju autori, savukārt inkubācijas programmā uz katru vietu pretendēja trīs uzņēmumi,» komentē LIAA Radošo industriju inkubatora vadītāja Karine Kalniņa.

Inkubācijas programmā septiņu uzņemto dalībnieku vidū ir jaunās un starptautiski atzītās modes mākslinieces Laimas Jurčas zīmols, kas izceļas ar spilgtām audumu apdrukām. Uzņēmums jau izgājis pirmsinkubācijas programmu un tagad turpinās attīstību inkubācijas programmā.

Jaunpienācēju vidū ir divi tiešsaistes risinājumi jeb lietotnes, kas atrodas izstrādes procesā. Viena no tām ir e–komercijas platforma «Snapio», kas atvieglos pirkumu un pasūtījumu saņemšanu interneta veikalos. Savukārt mācīšanās platforma «CoaChess» savedīs kopā šaha spēlētājus un skolotājus.

Filmu nozari pārstāv studija «fon Films», kas piedāvā pilna servisa vizuālā satura ražošanu, tai skaitā scenāriju izstrādi, režiju, producēšanu, operatorus, gaismotājus, montāžu un pēcapstrādi.

Zīmols «Māsa» piedāvā ilgtspējīgu apakšveļu un gultasveļu, kas paredzēta ikdienas lietošanai. Tie ir 100% ekoloģiski organiskā zīda produkti, kas gan krāsoti, gan ražoti dabai draudzīgā veidā.

Uzņēmums «Sensuous Nature» izstrādā un ražo betona vāzes un konteinersveces, puķu podus un kastes, flīzes, kā arī izpilda individuālus pasūtījumus. Zīmola veidotāju galvenais mērķis ir rosināt labas sajūtas mājās, birojos un apkārtējā vidē, paužot piederību «slow living» filosofijai.

Inkubatora kopienai pievienojies arī uzņēmums «United Medals», kas izstrādā un ražo sporta medaļu turētājus. Produkts rūpējas par cilvēka motivāciju — iegūtās medaļas par sporta un citiem sasniegumiem ir novietotas redzamā vietā uz sienas. Uzņēmums darbojas jau divus gadus un šobrīd klientiem piedāvā vairāk nekā 30 dažāda dizaina medaļu turētājus ar piegādi uz Eiropu, Ameriku, Āziju un Austrāliju.

 

Nākamā uzņemšana LIAA biznesa inkubatoros plānota 2020. gada martā. Īsi pirms uzņemšanas LIAA Radošo industriju inkubators rīkos informatīvus pasākumus, lai iepazīstinātu ar pieteikšanās procesu un ieguvumiem no dalības inkubācijas un pirmsinkubācijas programmā. Informācija par gaidāmajiem pasākumiem tiks publicēta inkubatora Facebook lapā un LIAA mājaslapā.