Publicitātes attēls

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP Skola turpina pērn aizsākto komerciālās fotogrāfijas meistarklašu ciklu Latvijas labāko profesionāļu vadībā. Profesionāli fotogrāfi, kā arī tie, kuri vēlas saistīt savu karjeru ar šo nozari, aicināti iegūt padziļinātu izpratni par dažādiem fotogrāfijas praktiskajiem aspektiem. Rudens ciklā meistarklases notiks trīs sestdienās, un tās vadīs Elena Kononova, Reinis Traidās un Māris Ločmelis.

Ziņas Fold 7. oktobris, 2020

ISSP Komerciālās fotogrāfijas meistarklases dalībniekiem sniegs iespēju papildināt savas profesionālās prasmes, uzlabot attēlu uzņemšanas iemaņas, vienlaikus attīstot radošo vīziju un ieguldot karjeras attīstībā. Atšķirībā no mūsdienās iecienītās pašmācības internetā, meistarklases klātienē ļauj paplašināt kontaktu loku, iepazīties ar jauniem domubiedriem, kā arī ielūkoties industrijas profesionāļu darba aizkulisēs un saņemt atbildes uz jautājumiem.

 

Trīs meistarklašu cikls sāksies 24. oktobrī, kad pieredzes bagātā retušētāja, studijas «Bespoke Pixel» līdzdibinātāja Elena Kononova dalīsies ar atziņām, kas uzkrātas, vairāk nekā 10 gadus strādājot ar komercfotogrāfijas pēcapstrādi. Dienas gaitā dalībnieki varēs izsekot retušas pamatprincipiem, izmantojot konkrētas kampaņas piemēru un analizējot labojumus katrā tās posmā. Meistarklases praktiskajā daļā tiks izskatīti dalībnieku iesniegtie attēli un notiks kopīga kļūdu labošana.

 

14. novembrī meistarklasi vadīs komerciālo video režisors, operators un pēcapstrādes speciālists Reinis Traidās, kurš dalībniekus izvedīs cauri galvenajiem tehniskajiem un radošajiem izaicinājumiem, ar ko jāsaskaras fotogrāfiem, pārejot no statiska uz kustīgu attēla formātu, un dalīsies ar praktiskiem padomiem no savas pieredzes video klipu filmēšanā un pēcapstrādē. Meistarklases otrajā daļā notiks praktisks paraugdemonstrējums portreta un intervijas filmēšanā, gaismošanā un skaņošanā.

 

5. decembrī meistarklase notiks pie viena no Latvijas pazīstamākajiem reklāmas fotogrāfiem — Māra Ločmeļa, kurš demonstrēs, kā norit darbs viņa studijā un sniegs iespēju ieskatīties šī procesa aizkulisēs. Meistarklasē Ločmelis dalīsies profesionālajās zināšanās un prasmēs, kas noderēs produktu fotosesiju organizēšanā. Dalībnieki uzzinās, kā izprast fotografējamo objektu un kā parādīt to, tiešā un pārnestā nozīmē, vislabākajā gaismā. Meistarklases otrajā daļā notiks praktiski fotosesiju demonstrējumi un kopīga procesa un rezultātu izvērtēšana.

 

Meistarklases notiks sestdienās Rīgas centrā, ISSP telpās Berga Bazārā. Māra Ločmeļa meistarklase norisināsies fotogrāfa studijā Āgenskalnā. Vienas meistarklases cena ir 90 eiro, bet, piesakoties uz vairākām, pieejamas atlaides. Papildu informācija un pieteikšanās ISSP mājaslapā.